*Nettavisen* Sport.

- De er veldig fornøyde

Foto: Anja Niedringhaus (Ap)

Wayne Rooney slipper med to kamper etter nedsparkingen mot Montenegro.

08.12.11 13:06

Wayne Rooney (26) fikk opprinnelig tre kampers karantene etter at han ble utvist i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro tidligere i høst. Det ville bety at Rooney ikke kunne spille noen av Englands gruppespillkamper i EM neste sommer.

Både Rooney og det engelske fotballforbundet mente at straffen var for streng, og har gjort en solid jobb med å anke avgjørelsen.

Slipper med to kamper
Torsdag var Rooney på plass i UEFAs hovedkontor i Sveits sammen med landslagssjef Fabio Capello for å fronte sin sak.

Og kort etter møtet kom avgjørelsen.

Wayne Rooney slipper unna med to kampers karantene, melder The Times-journalist Oliver Kay. Det betyr at Rooney er klar til den siste gruppekampen mot Ukraina.

Hadde straffen på tre kamper blitt stående, ville Capello vurdert å droppe Rooney fra troppen til mesterskapet, siden han ville være utilgjengelig i så mange kamper.

Avgjørelsen kommer nok som en solid opptur etter at Rooney og Manchester United ble slått ut av Mesterligaen etter 2-1-tapet for Basel onsdag kveld.

- Vi har fått en rettferdig høring. Både Wayne og Fabio er veldig fornøyde, sier kommunikasjonsdirektør i Det engelske fotballforbundet, Adrian Bevington, ifølge BBC.

- Vi kom hit med faren for at han skulle gå glipp av hele gruppespillet, noe som ville vært en enorm utfordring for Fabio og laget, så å få ham tilgjengelig i den siste gruppekampen mot Ukraina er helt klart veldig positivt, sier Bevington.

Beklaget
Det var mot Montenegro at Rooney sparket ned Miodrag Dzudovic, og fikk et fortjent rødt kort. Det har han aldri protestert på, og Rooney har også innrømmet at han tabbet seg ut.

- Det var dumt av meg. Jeg angret så snart jeg hadde gjort det. Det finnes ingen unnskyldning, men jeg synes fortsatt at straffen var litt for streng, sa Rooney tidligere i høst.

Mer overraskende er det kanskje at offeret Dzudovic har talt Rooneys sak.

- Jeg synes ikke straffen var rettferdig. Han tenkte seg bare ikke om da det skjedde, og deretter innså han hva han hadde gjort. Han skjønte det med en gang og beklaget overfor meg, har Dzudovic sagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.