*Nettavisen* Sport.

- De hadde aldri troen på meg

SUPERDUO: Luis Suarez og Daniel Sturridge har virkelig funnet tonen sammen i Liverpool.

SUPERDUO: Luis Suarez og Daniel Sturridge har virkelig funnet tonen sammen i Liverpool. Foto: Barrington Coombs (PA / NTB scanpix)

Nå er superspissen mest opptatt av å tro på seg selv.

Da Liverpool hentet Daniel Sturridge var mange en smule skeptiske. Jo, da, spissen hadde kvaliteter, nese for mål og fysiske forutsetninger for å bli en stjerne, men Sturridge kom også med et rykte, et rykte for å være arrogant.

Det 24-åringen har vist siden han kom til Anfield har imidlertid ingenting med arroganse å gjøre. Han har vist målteft, lærevilje og dedikasjon til klubben.

Manager Brendan Rodgers har nok aldri brukt 12 millioner pund bedre og denne sesongen har den unge måljegeren allerede notert seg for 18 ligamål.

Det til tross for at han har vært ute med skader deler av sesongen. Bare noen måneder før VM braker løs, er Sturridge Englands mest giftige spiss.

- Elsket Ronaldo
Man kan på mange måter si at det alltid har vært Sturridges skjebne å bli fotballstjerne og spille i VM. Faren Michael Sturridge spilte under selveste sir Alfred Ramsey i Birmingham, mens onkel Dean Sturridge scoret sine mål for klubber som Derby, Wolves og Leicester. Genene skulle være i orden.

En annen onkel, farens yngste bror Carl, ga også en 15 år gammel Daniel et minne og en opplevelse som skulle være med å forme ham som spiller.

I forkant av VM i 2006 fikk unge Daniel bli med onkelen til Sveits, der det brasilianske landslaget hadde treningsleir før mesterskapet. Planen var å bli et par dager, men Daniel fikk overtalt foreldrene om å la han bli der i to uker.

Han fikk møte stjerner som Ronaldo og Cafu.

- Jeg elsket å se Ronaldo. Jeg elsket å studere bevegelsene hans og teknikken hans. Om jeg hadde møtt ham nå, hadde jeg hatt like mye respekt, sier Sturridge i et stort intervju med den englske avisen Daily Mail.

Yorke og Cole
Det er ikke uvanlig at moderne fotballspillere studerer noen av spillets legender og Sturridge er absolutt av den typen. Liverpool-spilleren har mange forbilder og blant dem er Diego Maradona, Alan Shearer og Thierry Henry.

Han studerer også de beste spissparene i Premier League nøye. Selv danner han en målfarlig duo med Luis Suarez, men han henter mye inspirasjon fra folk som Andy Cole og Dwight Yorke, Dennis Bergkamp og Thierry Henry, og ikke minst den tidligere Blackburn-duoen Alan Shearer og Chris Sutton.

Sturridge studerer bevegelser og avslutningsteknikk fra de gamle mestere.

Klikk på bildet for å forstørre.

CITY: Daniel Sturridge følte seg etter hvert overflødig i Manchester City. Foto: Roland Magunia (AFP / NTB scanpix)

- Jeg elsker å se klipp fra gamle Premier League-kamper. Jeg kan se på det i timevis. Yorke og Cole tok samarbeidet mellom to spisser til nye høyder.

- Før handlet mye om 4-4-2, det var mer vanlig med spisspar da, men det er fortsatt muligheter. Jeg tror og håper jeg kan utgjøre en bra duo sammen med Wayne Rooney for England, på samme måte som med Luis i Liverpool.

- Ofret mye
Eventyret om Daniel Sturridge startet i Aston Villa tilbake i 1996. Han kom til klubbens ungdomsakademi kun syv år gammel. Fire år senere gikk turen videre til Coventry, før han i 2003 ble plukket opp av Manchester City.

Under tiden på Citys ungdomslag scoret han masse mål. I 2006 spilte han på det City-laget som møtte Liverpool i FA Youth Cup-finalen og selv om han scoret to ganger mot sin framtidige klubb i finalen, ble det tap med 3-2.

Mange hadde imidlertid fått øynene opp for den unge spissen og han ble nå for alvor sett på som et stort talent og en mann som kunne nå svært langt.

Sturridge forteller at han allerede på dette tidspunktet i karrieren var klar over hva som krevdes for å nå langt. Han var ingen typisk tenåringsgutt.

- Jeg måtte ofre mye. I 15-16-årsalderen gikk jeg aldri ut. Jeg var alltid hjemme og så kamper fra for eksempel den spanske ligaen. Det var det jeg brukte helgene på. Jeg synes det var gøy. Jeg ville heller ikke skuffe foreldrene mine og kaste bort fem år av deres liv, forteller den målfarlige spissen.

Da Sturridge ble plukket opp av City flyttet nemlig hele familien til Manchester. Foreldrene hadde stor tro på Daniel og ofret mye for at han skulle lykkes.

- Jeg elsker jobben min og har alltid vært klar på at du må være dedikert til det du driver på med. Foreldrene mine lærte meg mye om dedikasjon i oppveksten. De ofret mye for meg. De flyttet til Manchester da jeg var 13 år og hadde tro på meg. Det var viktig for meg å betale tilbake den tilliten.

- Trodde ikke på meg
Men da pengene begynte å renne inn i City, var det ikke lenger plass til gullgutten Sturridge. Premier League-klubben handlet storstilt og en rekke profilerte spisser ble hentet inn. Da skjønte spissen at han måtte dra videre.

Chelsea ble neste stopp.

- City gjorde ikke noe galt, men de hadde mye penger og det ville vært dumt om jeg ble der. Jeg var bare 18. Det føltes ikke som jeg ville få en mulighet. Etter en prat med Chelsea, følte jeg at London var det beste stedet å dra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TROFEER: Daniel Sturridge var med å vinne både ligaen, FA-cupen og Champions League i Chelsea. Foto: Ian Kington (AFP / NTB scanpix)


- Jeg håpet å lære fra spisser som Didier Drogba og Nicolas Anelka, to spillere i verdensklasse på den tiden. Jeg visste at jeg ikke kom til å få spille fra start i begynnelsen der, heller, men var villig til å være tålmodig, sier Sturridge.

Det ble totalt fem år i Chelsea. 2011/12-sesongen ble hans beste, med 11 mål på 30 kamper i ligaen. Han hadde også et bra lånopphold i Bolton.

Men det var likevel et problem. Chelsea spilte ofte med én spiss og Sturridge ble ikke foretrukket i den rollen. Derfor endte han ofte ute i en kantposisjon.

Fakta

Daniel Sturridge i tall

- For å være ærlig, så hadde de aldri troen på meg i Chelsea. Det var ikke det at jeg ikke ble tatt bra vare på, men jeg trenger å vite at manageren tror på meg og gir meg muligheter på banen. Jeg startet ikke én eneste kamp som spiss i Chelsea og det var veldig vanskelig for meg, forteller 24-åringen.

Derfor var Sturridge aldri i tvil da Brendan Rodgers spaserte inn porten på Stamford Bridge med en sekk med rundt 12 millioner pund oppi. Spissen ville gjerne bli med nordiren oppover til Liverpool og prøve lykken i en ny klubb.

Det har han heller ikke angret.

- Med Brendan er det litt som med Owen Coyle i Bolton. Han har tro på meg. Jeg ønsker å gjøre mitt beste for ham. Han gir meg tro på meg selv. Brendan er en manager i verdensklasse, helt utrolig. Han endrer mentaliteten til folk, uten at de selv merker det, forteller Sturridge om Liverpool-sjefen.

I Liverpool har måljegeren også jobbet mye med en idrettspsykolog, Dr. Steve Peters, som har hjulpet Sturridge mye med selvtilliten.

- Jeg snakker fortsatt med ham på telefon eller via Skype, sier han.

- En myte
Daniel Sturridge har levd i rampelyset siden han var 13-14 år gammel. Han har alltid hatt folk rundt seg som har ventet mye av ham, og slik sett er det kanskje ikke så rart at han noen ganger har blitt oppfattet som arrogant.

For 24-åringen har kanskje ikke den naturlige utstrålingen som umiddelbart smelter folks hjerte. Sturridge smelter i stedet hjerter med føttene.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJEFEN: Brendan Rodgers har tatt Daniel Sturridge til nye høyder. Foto: Andrew Winning (Reuters / NTB scanpix)

- Jeg tror det er en myte. Mange har sagt at jeg ikke liker å snakke med folk. Kanskje det har noe med uttrykket mitt å gjøre. Det er ikke alltid jeg smiler, men det betyr ikke at jeg er sur. Jeg smiler på innsiden, sier han.

- Det sårer meg litt at folk mener noe slik om meg, uten å ha møtt meg. Jeg er jo bare en helt normal gutt. Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med meg. Jeg snakker med alle. Jeg har ingen problemer med noen, sier han.

Søndag kan Sturridge bli tungen på vektskålen når Liverpool møter erkerival Manchester United på Old Trafford. Kampen blir uhyre viktig for begge lag.

Liverpool kjemper i toppen, United kjemper for å hente igjen topplagene.

- Jeg er en gutt med mye selvtillit nå og det er ikke sikkert alle liker det. Men jeg har jobbet hardt, og selv om det fortsatt er en lang vei igjen å gå, så er jeg klar for å utrette store ting. Jeg er verken arrogant eller kjepphøy.

Vi lar det bli siste ord i denne omgang, men siste kapittel om Daniel Sturridge er trolig ikke skrevet.

Kilder: Daily Mail, Wikipeida, Liverpoolfc.tv.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.