- De har ingenting bortsett fra selvmålet mitt!

GOD START: Vålerenga fikk en god start på årets sesong da de vant 3-1 hjemme mot Strømsgodset.

GOD START: Vålerenga fikk en god start på årets sesong da de vant 3-1 hjemme mot Strømsgodset. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

God start på sesongen for Oslo-klubben.

06.04.15 23:29

VIF - GODSET 3-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga kunne slippe jubelen løs på Ullevaal mandag kveld etter å ha slått Strømsgodset hele 3-1 i serieåpningen.

Trener Kjetil Rekdal har på forhånd sagt at de skal være i stand til å kjempe om medalje i årets Tippeliga. Mandag kveld viste Oslo-klubben at de mener alvor.

Vålerengas hjemvendte midtstopper, Kjetil Wæhler, mener laget hadde bra kontroll på bortelaget.

- Her hjemme skal vi bestemme, så kampplanen var å banke til fra start der vi kjører over Strømsgodset, sier Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler til Nettavisen etter kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

SELVMÅL: Tross for at han scoret selvmål, så var Kjetil Wæhler fornøyd etter kampen mot Strømsgodset. FOTO: NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Han var mannen som var uheldig da han scoret selvmål etter 36. minutter.

- Jeg synes vi var bra fra første spark på ball. Vi har god kontroll deffensivt, de har ingenting bortsett fra selvmålet mitt. Det viser bra karakter i laget, sier Wæhler.

Det er ikke første gang Wæhler spiller en sesongpremiere, han føler likevel litt ekstra nerver hver gang.

- Det er alltid viktig å vinne i seriestarten. Selv om jeg har vært med i gamet lenge, så kribler det ekstra når det er premiere med gamle fans og hjemmebane, så det er morsomt med en bra start, avslutter Wæhler.

Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og Niklas Gunnarsson kunne juble for hvert sitt mål i en til tider god kamp av hjemmelaget.

Vålerenga kunne dermed juble for tre viktige poeng, mens Strømsgodset måtte reise skuffet hjem til Drammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODT FORNØYD: Kjetil Rekdal var svært godt fornøyd med tre poeng mot Strømsgodset. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Rekdal: - Kjempefornøyd
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var en meget fornøyd mann etter kampen.

- Det var en fantastisk førsteomgang. Vi naglet Godset fast til deres banehalvdel. Det var enveiskjøring fra første spark på ballen, sier Rekdal til TV 2.

- Jeg er kjempefornøyd med tre poeng mot Godset som er et veldig godt lag, sier Rekdal.

Fornøyd var også målscorer Gunnarsson.

- Det er viktig å score, men det viktigste er at vi vinner. Det er en fantastisk lagseier. Det er herlig på stadion her i dag, sier Gunnarsson til TV 2.

- Dette gir selvtillit. Vi kan suge på denne karamellen i dag, men på fredag er det ny kamp igjen. Taper vi den, så betyr ikke det her noe, sier målscoreren.

Grindheim-perle
Vålerenga spilte en meget god førsteomgang på Ullevaal, og gikk fortjent opp i ledelsen 1-0 etter 15 minutter.

Målet kom da Christian Grindheim fikk prøve seg på et frispark fra cirka 20 meter. På lekkert vis skrudde han ballen over Godset-muren og til side for Espen Bugge Pettersen i målet.

Få minutter senere var Daniel Fredheim Holm nær med øke ledelsen til hjemmelaget da Grindheim la inn til lagkameraten, men avslutningen gikk rett på keeper.

Selvmål
Til tross for at Vålerenga var det beste laget før pause, skulle de tilreisende fra Drammen få noe å juble for før hvilen.

Etter 36 minutter tok Flamur Kastrati med seg ballen på høyrekanten før han banket den inn i boksen. Der traff ballen Vålerengas midtstopper Kjetil Wæhler som var uheldig og satt den i eget mål.

Men jubelen skulle bli kortvarig for gjestene. Få minutter senere pekte dommer Svein Erik Edvartsen på straffemerket da Ghayas Zahid ble felt av Jørgen Horn.

Fra ellevemeteren var Fredheim Holm trygg og sendte VIF tilbake i ledelsen.

- Første omgang er bra. Andre omgang andre omgang så faller vi litt, men vi har ganske god kontroll. Jeg føler vi ikke er truet, så alt i alt var det en bra gjennomført kamp, sa Zahid som ble felt til Nettavisen etter kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKAFFET STRAFFE: Ghayas Zahid. FOTO: NTB scnapix Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

I likhet med Wæhler var også han fonøyd med måten laget fulgte kampplanen.

- Vi gikk ut for å presse dem høyt. Vi klarte å stresse de så vi fikk kampen inn i vårt spor. Alt på en måte satt i første omgang.

I hele fjor herjet han med sammen med Vidar Örn Kjartansson, mandag viste han tidvis av hva som bodde i han, men han savnet den gamle lagkameraten.

- Kjartansson er Kjartansson, så har jeg bare to treninger med Deshorn (Brown). Jeg føler samarbeidet kommer. Men å ikke ha Kjartansson der er en mangel, det er det selvfølgelig. Det får nok bare gå etterhvert, vi har ikke noen andre valg heller.

Godset var nær en ny utligning like før pause da Lars Cristopher Vilsvik traff tverrliggeren på et frispark, men ved pause stod det fortsatt 2-1 til Vålerenga.

Kontret inn 3-1
Mens hjemmelaget var best før pause, var det Godset som kom best i gang i andreomgang.

Etter 51 minutter skapte gjestene en god mulighet på frispark. Iver Fossum fikk avsluttet foran mål, men VIF-keeper Michael Langer fikk så vidt reddet forsøket.

Strømsgodset fortsatte å presse hjemmelaget, men det førte også til at de ble mer sårbare på kontringer.

Og det var nettopp på en kontring at Vålerenga skulle gå opp til 3-1.

Etter 70 minutter fant Sivert Heltne Nilsen lagkamerat Niklas Gunnarsson foran Strømsgodsets sekstenmeter. 23-åringen gjorde alt rett da han sendte avgårde en markkryper som endte bak Bugge Pettersen til full jubel blant hjemmefansen.

Strømsgodset presset på for redusering mot slutten av kampen, men gjestene fra Drammen klarte ikke å skape de store sjansene mot et solid Vålerenga-forsvar.

Da dommer Edvartsen blåste av kampen, stod det fortsatt 3-1 til Vålerenga som dermed kunne juble for tre viktige poeng i årets første seriekamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.