RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De har lov til å være misfornøyde

Foto: Franz Jonas Strutz Nilson (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Slik opplevde Blackburn-spillerne hetsen og demonstrasjonene fra supporterne.

MANCHESTER (Nettavisen): - Vi skulle gjerne vært det foruten, forteller Morten Gamst Pedersen til Nettavisen.

Årets sesong med Blackburn har vært preget av mye rot og bråk. Nå forteller Premier Leauge profilen om hvordan det føltes, når bråket stod på som verst.

- Det var tøft en periode. Men vi måtte bare skyve de tingene til siden, og bare fokusere på det vi skulle gjøre. Fokuset er å spille kamper og gjøre det brukbart. Det tror jeg vi klart, sier Gamsten til Nettavisen.

Må stå samlet
For i høst var det store demonstrasjoner mot manager Steve Kean og Blackburns eiere, den indiske investorgruppen, Venkys. Supporterne var misfornøyde med hvordan eierne og manageren styrte klubben. Spesielt ble det reagert på innflytelsen til Keans agent, Jerome Anderson, som angivelig skal kontrollere klubben.

Selv om Blackburn har slitt i årets sesong, bedyrer Gamsten at fokuset har vært på å vinne fotballkamper.

- Under selve kampen er du så fokusert. Om det er hundre tusen eller bare ett par stykker, det har ikke så mye å si der og da. Vi vil at fansen skal være der og støtte oss, sier vadsøværingen.

Nå oppfordrer Gamsten supporterne til å stille seg bak klubben og støtte det i innspurten av sesongen. Det kan være forskjellen på nedrykk eller fornyet plass.

- Det er tøft. Håper er at alle kan dra i samme retning nå. Vi er i samme båt. Vi vinner og taper sammen, og det er ingen av oss som vil tape, sier han.

- For eksempel fikk vi en fantastisk støtte borte mot Wolverhampton. Det er slik vi ønsker at det skal være, utdyper 30-åringen.

Fått huden full
En som virkelig fikk kjenne mishagsytringene på kroppen, var Steve Kean. Gamsten beundrer hvordan manageren har respondert etter alle hetsen.

- Han har taklet alt oppstyret. Han har stått der hele tiden, forteller Blackburn-profilen.

Men Gamsten forstår også hvorfor supporterne reagerer slik de gjør.

- Folk har lov til å være misfornøyd når det ikke går bra. De vil at det skal gå bedre, og det vil vi også. Det er viktig at de er der for oss når vi taper, men det er også viktig at de er der når vi vinner. Det er en selvfølge, utdyper han til Nettavisen, og legger til.

- De har lov til å forlange når det ikke går bra, men da må de også gi tilbake når det går bra, understreker vadsøværingen.

- Vi gjør det vi kan
Nå går Blackburn inn i sluttfasen av sesongen. Trolig blir det fem lag som må kjempe for å unngå nedgradering.

- Det er tøft. Vi vil ikke ligge der vi ligger nå. Vi skulle gjerne vært høyere på tabellen. Vi må tenke på det som skjer på banen nå. Det er det viktigste for oss. Vi skal gjøre det vi kan for å komme oss vekk fra streken, forteller Gamsten.

- Det som teller er å holde plassen. Det er viktigst av alt i hele verden. Det er så mye som står på spill nå, utdyper 30-åringen.

Etter jul har det sett lysere ut for Lancashire-klubben. Laget har vist god form, og nylig slo de nedrykkstruende Wolverhampton 2-0 borte og deretter formsterke Sunderland 2- 0 på Ewood Park, før det ble tap 1-2 borte mot Bolton.

- Vi håper å kunne fortsette den nåværende formen. Vi har viktige kamper fremover. Vi har spilt veldig godt i det siste. Ser man bort i fra Arsenal-kampen, så har vi ikke noen store tap etter jul. Det har vært jevne kamper. Vi har vært uheldige i noen kamper, men så har vi fortjent å tape noen kamper også, sier Gamsten.

Forrykende serieavslutning
Premier Leauge-profilen spår en nervepirrende serieinnspurt, både i topp og bunn.

- Du er der du er, det er fakta. Vi må bite tennene sammen. Det blir tøft. Det er tett både i topp og bunn. Det blir morsomt for folk å følge med, smiler Gamsten.

Han forteller at stemningen er god i Blackburn-garderoben, til tross for den usikre situasjonen til klubben.

- Det er tøft å ligge der vi ligger, det er ikke noen tvil om det. Vi ligger hele tiden og bikker mellom trygg plass og nedrykksplass, sier han til Nettavisen, og utdyper.

- Det er klart det påvirker spillergruppen litt, når vi ligger der på tabellen, enn om vi hadde vært høyere oppe. Vi prøver å slippe oss løs, og det har funket nå i de siste kampene. Vi vet at vi kan, vi må bare tørre å bruke det oftere, forteller han.

For det skal ikke stå på viljen hos Blackburn-spillerne.

- Vi må trykke litt til nå, avslutter Gamsten.

Du kan følge Blackburns sesonginnspurt direkte på www.nalive.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere