RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
For første gang siden Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef er Markus Henriksen i troppen. Han er lysten på å gripe sjansen.
For første gang siden Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef er Markus Henriksen i troppen. Han er lysten på å gripe sjansen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- De har tydeligvis ment at jeg ikke var god nok

Sist oppdatert:
For første gang siden Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef er Markus Henriksen i troppen. Han er lysten på å gripe sjansen.

– Det er en stund siden jeg har vært med. Jeg ble innkalt i oktober i fjor, men da var jeg dessverre skadet, sier Alkmaar-spilleren som har hatt stor suksess i klubblaget den siste tiden og i høy grad bidratt til at laget er i tetstriden i Nederland.

22-åringen står med 18 landskamper, men den forrige kom for over halvannet år siden.

– Tydeligvis har de ment at jeg ikke var god nok. Jeg føler at jeg kunne kommet med før, innrømmer han.

Det er imidlertid ingen tvil om at han har hatt en spesielt god periode etter at han var tilbake fra skaden som ødela i fjor høst. I kamp etter kamp trekkes han fram blant Alkmaars beste, og i helgen ble han matchvinner.

– Det går veldig bra. Nå brukes jeg som indreløper og offensiv midtbane, og det passer meg godt. Jeg får bidra med mål og assist, og det er fint å kunne gjøre det, sier han.

Henriksen trives godt i Nederland.

Opplevelser
– Til sommeren har jeg vært der i tre år, og jeg har opplevd utrolig mye. Nå kjemper vi i toppen, og allerede det første året ble jeg cupmester, sier han.

– Og så har vi laget vårt første barn der, som kom til verden for tre uker siden, legger han til.

Farsrollen gjør hverdagen enda bedre.

– Det er kjempestas, for det skjer noe nytt hver dag. Og med en liten å komme hjem til blir det fortere glemt om jeg har hatt en litt dårlig dag på banen, sier han.

Lørdag kan han få gi sine første bidrag i Norges kamp for å komme til EM-sluttspill i Frankrike neste sommer. Han var med å ta EM-bronse med U21-landslaget i Israel for snart to år siden og har lyst til å oppleve flere sluttspill.

– Absolutt, det er derfor jeg er med. Jeg har utrolig lyst til å spille de store sluttspillene. Landslaget har ni poeng og er med i gruppen. Vi får se hva vi kan klare mot et godt Kroatia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere