RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYTT LIV: Martin Ødegaard skal snart innlede et nytt kapittel i fotballkarrieren.
NYTT LIV: Martin Ødegaard skal snart innlede et nytt kapittel i fotballkarrieren. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- De kommer til å ha full kontroll på hverdagen hans

Sist oppdatert:
Eksperter tror Martin Ødegaard kommer til å «forsvinne» fra rampelyset når han skriver under for Real Madrid.

- Jeg tror det blir vanskelig å få Martin Ødegaard i tale fremover, sier C Mores Petter Veland til Nettavisen.

Få, om noen, følger den spanske ligaen tettere i Norge en den norske kommentatoren og eksperten.

Veland hadde nylig en prat med The Guardian-journalist Sid Lowe, som har hatt et ekstra øye på Real Madrids ungdomsavdeling i det siste, mest på grunn av at briten Jack Harper spiller der.

- Han har flere ganger forsøkt å få ham i tale, men det har vært på grensen til umulig å få tak i ham via klubben. De skjermer spillerne og gir dem så lite press utenfra som overhodet mulig, forteller Veland.

- Overvåker Ødegaard
I det Ødegaard blir Real Madrid-spiller, og kommer under vingene til klubbens PR- og medieapparat, blir det en helt annen virkelighet enn 16-åringen er vant til fra Norge.

- Real Madrid kommer til å ha full kontroll på hverdagen til Martin Ødegaard, og alle intervjuavtaler må gå gjennom klubben. De kommer til å overvåke situasjonen veldig, og hvis det er noe som indikerer at det blir litt mye, setter de ned foten, sier Veland.

- Det tror jeg han har godt av. Det er blitt mye for ham i det siste, og jeg tror han har godt av å komme bort fra lille Norge og bli en av mengden, legger han til.

SNART SLUTT PÅ DETTE: Martin Ødegaards mediehverdag kommer til å bli totalt forandret som Real Madrid-spiller.


- Smart å velge Real Madrid
Andreas Selliaas er tidligere kommunikasjonsrådgiver, nå kommentator og journalist for sporten.com.

Han mener det er smart av Real Madrid å spare den norske unggutten for mest mulig press utenfra.

- Han kommer til å bli skjermet for mye medietrykk, det blir alle spillerne i Real Madrid, og særlig de unge. Jeg tror faktisk det hadde vært annerledes hvis han hadde dratt til en mindre klubb med færre store stjerner. Trykket fra norske fans og medier tror jeg også blir mindre i Real Madrid enn hvis han for eksempel hadde valgt Liverpool, siden nordmenn har et sterkere forhold til engelsk fotball enn spansk. Når det gjelder medietrykk, tror jeg derfor det er smart å velge Real Madrid, sier Selliaas til Nettavisen.

OMRINGET AV STJERNER: Hvis Martin Ødegaard velger Real Madrid, får han spillere som James Rodriguez (øverst til venstre), Luka Modric (midten), Asier Illarramendi (øverst til høyre), Gareth Bale (nederst til venstre) og Toni Kroos (nederst til høyre) som lagkamerater.

Han ser ingen problemer med at Real Madrid trolig kommer til å følge med og overvåke hverdagen til Ødegaard i stor grad.

- At de styrer hans forhold til media, tror jeg bare er sunt. Vi kan sammenligne dette med da Wayne Rooney var i Everton og gikk til Manchester United. Hadde han blitt i Everton hadde han blitt lagets største stjerne, i Manchester United ble han en av mange. Det må jeg innrømme selv om jeg er Everton-supporter. Sånn sett er det bra for Ødegaard at det er profesjonelle folk som styrer media for ham, men han har vist en sunn holdning i utgangspunktet, og jeg tror ikke Real Madrid får så mye trøbbel med ham, sier Selliaas.

- Hvilke fordeler eller ulemper ser du ved å skjerme en 16 år gammel fotballstjerne?

- Han er ung og bør konsentrere seg om fotballen og ikke svare på spørsmål fra pressen hele tiden. Det tror jeg er hovedbudskapet. Samtidig er Real Madrid en veldig profesjonell klubb, og det største trykket er ikke på Martin Ødegaard, men på Ronaldo og resten av stjernegalleriet. Sånn sett er det en form for lynavleder bare å være i den klubben, tror Selliaas.

- Når det er sagt, har Ødegaard taklet alt oppstyret veldig bra til nå, legger han til.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti (t.h) på pressekonferanse med Daniel Carvajal (midten) og Isco.


Stor ståhei eller enkel pressemelding?

Martin Ødegaard er allerede et verdensnavn. Fotballsupportere har for lengst oppdaget vidunderbarnet fra Norge.

Nå er spørsmålet i hvor stor grad Real Madrid kommer til å utvikle «merkevaren Martin Ødegaard» videre. Det blir trolig en kontinuerlig vurdering om hva som er best for utviklingen hans, men kommersielle hensyn kommer til å bli tatt, tror Veland.

- Jeg har hele tiden hatt et håp og en forventning om at det vil bli presentasjon på Bernabeu og stor ståhei når han signerer, men det sa jeg mest i forbindelse med VG-opplysningen om at han skulle få draktnummer 16 og bli en del av A-stallen umiddelbart. Hvis han blir regnet som en B-spiller, sender de bare ut en pressemelding og «that`s it». Samtidig har interessen rundt Ødegaard vært såpass stor at det kan tenkes de stiller i stand noe. Det får tiden vise, men det er ikke vanlig å gjøre noe stort nummer ut av det når Real Madrid Castilla signerer spillere, sier La Liga-eksperten.

I onsdagens papirutgave av Marca står det at Martin Ødegaard vil presenteres som en fremtidig Galáctico på Santiago Bernabéu torsdag. Det stemmer overens med opplysningene som er kommet frem i Norge de siste dagene.

Det kan bli siste gang Ødegaard treffer pressen på en god stund.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere