- De kommer til å tape med glede

Manchester United- og Roma-fansen har liten tro på hjelp fra Liverpool og Lazio.

Chelsea leder Premier League ett poeng foran Manchester United, og møter Liverpool søndag. Det betyr at United må heie på erkerivalene fra Anfield - hvis det skal kunne bli gull.

Samtidig, i Italia, leder Inter serien to poeng foran Roma. I helga spiller Inter borte mot Lazio. Det betyr at Roma, som United, må håpe på hjelp fra sin største erkerivaler for å kunne ta gull.

Men at de får hjelp - det har Roma- og United-fansen liten tro på.

- Kunne rykket ned
- Det går fint å holde med Lazio mot Inter, sier Thomas Høy, ansvarlig redaktør for nettsiden asroma.no.

- Men jeg har ikke det store håpet. De har, som vanlig, ingenting å spille for, og jeg tror de kommer til å tape mot Inter med glede, fortsetter han.

Og Høy kan ha rett i det. I en undersøkelse foretatt av avisen Il Tempo sier 71 prosent av Lazio-fansen at de ønsker tap mot Inter.

- Jeg tror nesten de heller ville rykket ned enn at Roma skal vinne gullet. Spesielt etter at vi slo dem i byderbyet for noen uker siden, sier Høy.

Etter den kampen feiret Romas storstjerne, Francesco Totti, seieren med å heve armene og så vende tomlene nedover i retning Lazio-fansen. En klar melding om at han ønsket Lazio ned én divisjon.

- Derfor tror jeg fansen - og også en del av spillerne - ser en glede i at Roma ikke tar gullet. Selv om noen spillere skulle mobilisere for å slå Inter, så tror jeg ikke at spillere som Stephan Lichtsteiner, Stefan Radu og Roberto Baroni har noen intensjoner om å spille for fullt mot Inter. Og det er jo nettopp det som er problemet. Lazio er ikke i utgangspunktet på nivået til Inter. Skulle de vunnet en sånn kamp måtte det vært med fullt fokus og enorm innsats fra alle spillere, men det tror jeg neppe de leverer søndag, sier Høy.

- For egen del ga jeg egentlig opp gullet da vi tapte mot Sampdoria i helga, la han til.

- Ikke optimist
Lars Morten Olsen, redaktøren for United-magasinet som gis ut av klubbens skandinaviske supporterklubb, mener Liverpool er Uniteds eneste håp - men at det håpet uansett er lite. Veldig lite.

- Stakkars Wigan (som Chelsea møter i siste kamp) er rett og slett for svake, derfor anser jeg Uniteds eneste håp er seier i de to siste kampene pluss hjelp fra Liverpool.

- Men jeg klarer å holde med Liverpool. Det er ingen problem. Min kjærlighet for United overgår selvsagt tusen ganger min antipati for Liverpool. Og nei, det blir ingen bismak på ligagullet hvis Liverpool samtidig når Champions League, sier Olsen til Nettavisen.

- Dessverre er jeg imidlertid ikke optimist, og det er synd at kampene i nest siste ligarunde ikke spilles synkront. Hvis Tottenham vinner og Everton avgir poeng lørdag, har Liverpool i praksis ingenting å spille for. Jeg forventer ingen tjenester fra Liverpool, og tar det som en stor overraskelse hvis de hjelper United. Som (Liverpool-fan) Ståle Solbakken uttalte til VG: «Det er mye lettere å komme over et hjemmetap for Chelsea enn at United har gått forbi Liverpool i antall ligagull».

- Til sist skal vi ikke glemme Sunderland eller Stoke, som United skal møte. Spesielt Sunderland borte blir tøft. Sunderland har ni strake hjemme uten tap, og husk at United MÅ vinne.

Slik spilles «gullkampene» i Premier League og Serie A denne helga:
Lørdag 1. mai:
18.00: Parma - Roma
Søndag 2. mai:
14.30: Liverpool - Chelsea
17.00: Sunderland - Manchester United
20.45: Lazio - Inter

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Liverpool

Mest lest på Sport

Annonsebilag