RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

- De sa jeg ikke kunne lykkes

Sist oppdatert:
Men i sommer ble Premier League-stjernen kjøpt for 125 millioner kroner.

Stewart Downings overgang fra Middlesbrough til Aston Villa er en av sommerens største Premier League-overganger (12 mill. pund). Likevel får ikke Villa noen umiddelbar glede av kantspilleren. Han pådro seg et brudd i et bein i foten på tampen av forrige sesong, faktisk i kamp mot Aston Villa, og er tidligst tilbake på banen i desember.

Men 25-åringen har opplevd mye verre ting tidligere i livet.

Da Stewart var sju år gammel fikk hans to år gamle lillesøster konstatert blodkreft.

To år senere døde hun av sykdommen.

- Hun ville vært i begynnelsen av 20-årene nå, og jeg tenker på henne hver dag. Jeg har fotografier av henne i hele huset mitt, og har snakket mye om henne med moren min opp gjennom årene, har Downing sagt i et intervju med The Telegraph.

Han har nemlig ikke glemt.

- Hun var bare ei lita jente, men selv om hun var dårlig så hadde hun alltid et smil om munnen. Hun kjempet hele veien, legger han til.

Det har også Downing gjort.

Trodde ikke på ham
Han vokste opp i det tøffe Pallister Park-området i Middlesbrough – en bakgrunn som statistikk sett heller ender med et fengselsopphold enn spill i Premier League.

- Noen av de jeg vokste opp med har sikkert vært innom fengsel, og trolig også drevet med narkotika. Fotballen ble imidlertid min vei ut, og selv om jeg kommer fra et tøft område, så er jeg ikke en sånn tøff type. Folk tror gjerne det, men det blir som med Steven Gerrard. Han er en avbalansert person, men inni er han sterk, sier Downing.

Selv måtte han også overbevise tvilerne.

- Han kommer ikke til å være sterk nok, sa noen.

- Han vokser ikke nok, sa andre.

Downing var nemlig liten og spinkel tidlig i oppveksten. Middlesbrough-trener Dave Parnaby jobbet likevel tålmodig. Downing ble satt på styrkeprogrammer, og tok hele tiden små steg i riktig retning.

17 år gammel fikk han så sjansen på A-laget, og etterpå har han ikke sett seg tilbake. Han fikk snaut 200 kamper for Middlesbrough og 20 kamper for England, før han i sommer dro til Aston Villa.

Men hva venter ham der?

Nedtur?
Martin O´Neills klubb har riktignok levert to pene 6. plasser på rad i Premier League, men kollapset fullstendig i februar. Etterpå vant klubben bare to av totalt 16 tellende kamper. Martin Laursen la opp, og i sommer ble så Gareth Barry solgt til Manchester City.

- Jeg trenger fem spillere hvis vi skal ha en sjanse, har O´Neill uttalt.

Vel, noe er i alle fall i boks. Downing ble hentet, og nylig ble også talentfulle Fabian Delph hentet fra Leeds. Fredag kom også Newcastles Habib Beye, en forsvarer. Downing, Beye og Delph er imidlertid tre. Ikke fem. Og hva gjør egentlig O´Neill den dagen Downing blir frisk? Hans foretrukne posisjon, venstre kant, er jo den samme Ashley Young imponerte på i fjor.

Nettavisen kan egentlig ikke se at viktige Laursen er erstattet, og Villa har foreløpig heller ingen fullgod erstatter inne for Gareth Barry. Det vil i alle fall være en sensasjon hvis talentfulle Delph tar overgagen til Premier League helt uten omstillingstid.

Helt framme kan O´Neill glede seg over et luksusproblem. Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, John Carew, Emile Heskey, James Milner og Stewart Downing er en angrepsrekke av topp Premier League-klasse.

Det er imidlertid klare sprekker i muren bakover på banen, og Nettavisen har vanskelig for å tro at Martin O´Neill kan styre Villa til nok en 6. plass.

Selv med Stewart Downing på plass.

Nettavisens tips: 7.-plass.

Se alle Nettavisens tabelltips her.

Se opp for: Nathan Delfouneso og Barry Bannan. 18 år gamle Delfouneso viste seg frem med noen viktige mål da Englands U19-landslag tok sølv i U19-EM, mens fansen allerede snakker om at de ikke vil savne Gareth Barry - de har jo en bedre Barry i unge Barry Bannan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere