- De som har vært her har storkost seg

ROSENBORG SLO TILBAKE: Rosenborg vant 3-1 mot Bodø/Glimt fredag kveld.

ROSENBORG SLO TILBAKE: Rosenborg vant 3-1 mot Bodø/Glimt fredag kveld. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg lå under på Lerkendal, men kom sterkt tilbake.

12.09.14 21:11

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 3-1:

Rosenborg tok fredag kveld tre poeng hjemme mot Bodø/Glimt, etter å ha snudd 0-1 til 3-1.

Rosenborg-stopper Tore Reginiussen var uheldig med å sende gjestene opp i ledelsen like etter pause, men trønderne slo hardt tilbake.

Riku Riske, Pål André Helland og Tomas Malec kunne alle notere seg for en scoring hver, noe som førte til at samtlige tre poeng gikk til hjemmelaget.

Helland, som satte inn 2-1 på straffe i andreomgang, var strålende fornøyd etter kampen.

- Dette var utrolig deilig. Det var en veldig viktig scoring. Vi trengte å få satt inn 2-1, det var utrolig fortjent, sier Helland til TV 2.

- Vi trenger å få igjen for den jobben vi gjør. Jeg tror trønderne som har vært her på Lerkendal under de siste kampene har storkost seg, sier målscoreren.

Fikk ikke straffe
Mens Rosenborg fikk straffe etter at Badou felte Svensson etter hvilen, ble Bodø/Glimt og Badou snytt for straffe før pause.

- Vi kunne ha vunnet, men dessverre ble det et tungt tap, sier Badou til TV 2 etter kampen.

Senegaleseren var ikke i tvil om at han skulle hatt straffe før hvilen, samtidig som han mener dommeren gjorde rett da han blåste straffe etter at Badou felte Svensson.

- Selv om jeg ikke mener å felle ham, så er det straffe når noen feller noen i sekstenmeteren. Men jeg fikk ikke min straffe, sier senegaleseren skuffet.

Rosenborg startet best
Det var hjemmelaget som startet best på Lerkendal fredag kveld.

Kun åtte minutter var spilt da Mike Jensen kom til kampens første sjanse da han fikk avsluttet fra cirka 20 meter. Dessverre for Rosenborg-fansen gikk skuddet rett på keeper, som fikk slått ballen til corner.

To minutter senere var det Pål Andre Hellands tur til å skape problemer for gjestene. Rosenborg-spilleren forsøkte seg med en lur avslutning fra høyrekanten, men skuddet gikk like til side for mål.

Til tross for Rosenborg-dominans i åpningen, var ikke Bodø/Glimt helt ufarlige. Etter 13 minutter fikk «Ibba» Laajab avsluttet mot hjemmelagets mål. Skuddet så ved første øyekast ut til å være for svakt, men Daniel Örlund fikk så vidt slått ballen på utsiden av stolpen.

Snytt for straffe
Minuttet senere ble det ny dramatikk foran Rosenborg-målet da Ole Kristian Selnæs felte Badou inne i sekstenmeteren.

Bodø/Glimt-spilleren skulle hatt straffe, men dommer Svein Erik Edvartsen lot spillet gå videre.

Selnæs på sin side mente at Badou falt alt for lett og ga utrykk for sin frustrasjon. Etter et sammenstøt med Selnæs' brystkasse gikk Badou rett i bakken, men Edvartsen lot seg ikke lure av Bodø/Glimt-spillerens fall.

Det er mulig senegaleseren drømmer om Amandaprisen, men skuespillprestasjonen på Lerkendal fredag kveld var ikke en gang i nærheten av en nominasjon.

Edvartsen nøyde seg imidlertid med tilsnakk til begge de involverte.

Store RBK-sjanser
Rosenborg tok mer og mer over kampen utover omgangen, og var uheldige som ikke tok ledelsen da Jonas Svensson banket ballen i stolpen etter 23 minutter.

Like før pause fikk også Mikkel Diskerud sjansen til å sende hjemmelaget i ledelsen, men også han traff stolpen da han avsluttet fra cirka 18 meter.

Ved pause stod det fortsatt 0-0.

-Bodø Glimt-spillerne jubler etter å ha gått opp til 1-0. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Selvmål
Til tross for at Rosenborg hadde vært det beste laget, var det gjestene fra Bodø som tok ledelsen like etter pause.

Trond Olsen var både dyktig og heldig da han avsluttet fra cirka 15 meter etter en Bodø/Glimt-corner. Skuddet gikk via Tore Reginiussen og i mål, og dermed ledet gjestene 1-0 etter 49 minutter.

Dessverre for gjestene klarte de ikke holde på ledelsen lenger enn 17 minutter, for etter 66 minutter stanget Riku Riski inn 1-1 for Rosenborg.

Straffe
Hjemmepublikummet skulle få enda mer å juble for utover omgangen.

Ti minutter etter utligningen pekte nemlig dommer Edvartsen på straffemerke etter at Badou felte Svensson inne i sekstenmeteren.

Protestene uteble fra senegaleseren, men fellingen virket på ingen måte klarere enn den Edvartsen lot være å blåse på i førsteomgang.

Pål Andre Helland lot seg imidlertid ikke be to ganger da han fikk muligheten fra krittmerke. 24-åringen satte enkelt inn 2-1 for Rosenborg.

Pål André Helland scoret enkelt på straffe mot Bodø/Glimt. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Stor Glimt-sjanse
Bodø/Glimt jaget utligningen mot slutten av kampen, og var uheldige som ikke satte inn 2-2 like før slutt.

Etter 87 minutter var Badou dyktig da han tok med seg ballen på venstrekanten og slo inn foran mål. Der var Dane Richards kun centimetere fra å sette inn 2-2 for gjestene.

Men istedet var det Rosenborg som skulle få mer å juble for. To minutter på overtid sørget nemlig innbytter Tomas Malec for 3-1 for hjemmelaget da han satte inn sitt første Rosenborg-mål.

Dermed vant RBK til slutt 3-1 på Lerkendal.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.