*Nettavisen* Sport.

- De spiller ikke typisk britisk

SKOTTLAND: Joachim Löw og Tyskland møter Skottland til EM-kvalifisering. Foto: Empics Sport (Pa Photos)

Joachim Löw håper tyskerne klarer å holde konsentrasjonen oppe mot Skottland.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw håper laget hans har luket ut feil før søndagens åpningskamp mot Skottland i EM-kvalifiseringen.

Den tyske verdensmesteren ble nådeløst straffet for slapt forsvarsspill i onsdagens 2-4-tap for Argentina på hjemmebane. Uten Jérôme Boateng brøt Ángel Di María og co. gjennom Tysklands forsvarsfirer gang på gang.

Löw regner med å ha Boateng tilbake mot Skottland. Han maner mannskapet sitt om å være fullt skjerpet når Gordon Strachans lag gjester Dortmund søndag.

- Vi hadde noen problemer med konsentrasjonen mot Argentina. Da kunne du se at du blir hardt straffet for feil mot et topplag. Vi må skjerpe oss til Skottland-kampen, stenge rommene og være på i samtlige 90 minutter, sier Löw.

- Ikke typisk britisk
Han ser for seg et skotsk lag som drømmer om å sjokkere verdensmesterne.

- Skottland har hatt relativt få problemer i oppladningen (til EM-kvalifiseringen). De har ingenting å tape i møtet med verdensmesterne og kommer hit veldig motivert. De løper mye og er fysiske i taklingene sine.

- Men de siste månedene har vi sett at Skottland ikke spiller typisk britisk. De prøver å spille mer fotball, mener Löw.

Siden rekordmannen Miroslav Klose ga seg på landslaget etter VM, fikk Mario Gómez sjansen på topp mot Argentina. Fiorentina-angriperen slet med å imponere.

Forsvarer Gómez
Löw garanterer ikke at Gómez får starte mot Skottland, men tar han samtidig i forsvar.

- Han har gjort mye for Tyskland og scoret mange mål gjennom årene. Han har kun spilt én tellende kamp for Fiorentina etter et sju måneders skadeavbrekk. Når Mario er i toppform, er han verdensklasse og en av de beste spissene i verden.

Landslagssjefen håper Gómez, som er en tidligere Bayern München-spiller, får god mottakelse i Dortmund.

- Det aldri riktig å bue på en spiller. Det hjelper verken spilleren eller laget. Jeg tror Dortmund-fansen vil stå bak spillerne våre, sier Löw.

Tyskland er også i gruppe med Irland, Polen, Georgia og Gibraltar. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag