RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De tåler neppe synet av meg

Foto: Getty / All Over Press (2013 Getty Images)
Sist oppdatert:
Wayne Rooney trives usedvanlig godt når han spiller mot Arsenal. Det bør være en advarsel før helgens storkamp.

Noen spillere gjør det ekstra bra når de spiller mot én spesiell klubb. LSK-helten Arild Sundgot pleide eksempelvis alltid å score mot Viking, mens Wayne Rooney har fått en ganske så solid CV mot Arsenal.

- Tåler meg ikke
Se bare her: Den hårfagre spissen scoret sitt første mål mot nettopp Gunners da han var Everton-spiller i 2002, et mål som virkelig gjorde Rooney til et kjent navn i fotballens verden.

Da Rooney scoret sitt 100. Premier League-mål i 2010, var det mot nettopp Arsenal. Totalt har han scoret ti Premier League-mål i møtene med Arséne Wengers menn.

- Det er litt rart. De tåler neppe synet av meg, sier Rooney ifølge den engelske avisen The Independent.

Søndag står nettopp Arsenal på den andre banehalvdelen når Manchester United jakter tre sin tredje strake seier i Premier League.

- Jeg har alltid likt meg i kampene mot Arsenal, og det har alltid vært store kamper. Forhåpentligvis kan vi få et resultat på søndag. Det blir spennende, sier Rooney.

Han forteller at målene han har scoret har gitt ham et merkelig forhold til klubben.

- Det første målet jeg scoret for Everton, virker å ha skjedd for en evighet siden. Det er naturligvis et spesielt mål for meg, siden de hadde spilt 32 kamper uten tap, sier Rooney.

- Vil alltid huske 2004
Også da United stanset «de uslåeliges» rekke med 49 kamper på rad uten tap i 2004, har brent seg fast i Rooneys hode.

- Jeg vil alltid huske 2004-kampen. Det hadde vært masse styr rundt kampen på grunn av det som skjedde året i forveien, med Ruud van Nistelrooy.

Rooney sikter naturligvis til 0-0-kampen der nederlenderen havnet i håndgemeng med flere av Arsenals spillere.

- Jeg har aldri opplevd en kamp med mer spent stemning før avspark. Arsenal var et fantastisk lag, og det var en herlig følelse å slå dem 2-0 og stanse rekorden, sier han.

Nå håper han en seier mot Arsenal på søndag kan gi United den «boosten» de trenger.

- Det er en perfekt kamp for oss. Arsenal gjør det veldig bra nå, men vi kan ta et klyv på tabellen med den formen vi er i nå, sier Rooney, som kan se tilbake på to strake seire i Premier League.

Tviler på Arsenal
Selv om Rooney roser Arsenals sesongstart, stiller han spørsmål om hvorvidt de er gode nok til å holde ut sesongen.

- Jeg har sagt det før, det blir spennende å se om de kan fullføre sesongen slik. De siste seks-syv årene har de falt av, sier Rooney.

- Nå ser de imidlertid sterkere ut, legger han til.

Søndagens kamp mellom de to storhetene sparkes i gang klokken 17.10. Hvis du ikke skal se kampen på TV eller fra tribuneplass, kan du følge all dramatikken i vårt livesenter NaLive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere