*Nettavisen* Sport.

- De var hakket bedre enn oss

POENGDELING: Haugesund og Lillestrøm delte poengene i serieåpningen. Foto: Jan Kåre Ness (/ NTB scanpix)

Lillestrøm fikk med seg ett poeng borte mot Haugesund.

29.03.14 17:48

HAUGESUND - LILLESTRØM 1-1:

Lillestrøm er spådd en tøff sesong i Tippeligaen, og hadde en tøff oppgave i vente borte mot fjorårets bronsevinner Haugesund i første serierunde.

I det som etter hvert ble en meget fartsfylt fotballkamp var det Lillestrøm som scoret det første målet da innbytter Stian Ringstad satte inn ledermålet med et kvarter igjen å spille.

Lillestrøm så ut til å gå mot en overraskende seier, men kom raskt ned på jorda igjen da fjorårets FKH-toppscorer Christian Gytkjær kom inn fra benken og sikret ett poeng snaue ti minutter før slutt.

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe var brukbart fornøyd med ett poeng etter kampslutt.

- Haugesund var nok bedre hvassere enn oss i dag, så vi bør nok si oss fornøyde med ett poeng, sier Kippe til C More etter kampen.

Tam start
Den første omgangen på nyrenoverte Haugesund Stadion var en forglemmelig affære. Gjestene fra Romerike var hakket bedre enn hjemmelaget, men ingen av lagene evnet å skape noen store sjanser.

0-0 til pause ga dermed et helt korrekt bilde av kampen etter de første 45 minuttene.

Etter sidebyttet så det ut til at spillerne hadde lagt av seg det som var av åpningsnerver, og plutselig kom målsjansene på løpende bånd.

Først ut var Haugesund, da Geir Ludvig Fevang kun var en dårlig mottak unna å komme alene med Lillestrøm-keeper Arnold Origi.

Like etter var det Lillestrøm som var på farten. Lynraske Erling Knudtzon kom seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn til Palmi Rafn Palmason. Fra meget god posisjon skjøt imidlertid islendingen svakt over mål.

Snytt for straffe?
Kampen hadde tatt seg opp flere hakk og bølget fram og tilbake. Så var det duket for kontrovers.

I etterkant av et Haugesund-frispark som suste i tverrliggeren, banket nok en FKH-spiller til. Skuddet ble tydelig stoppet av Frode Kippes hånd, som ikke befant seg i normal posisjon. Dommer Espen Berntsen valgte likevel å ikke blåse, til hjemmelagets store frustrasjon.

Et kvarter før full tid var det duket for årets første tippeligamål på Haugesund Stadion. Og det var signert bortelagets Stian Ringstad, etter flott spill fra Magnus Haglunds menn.

Gjetsene så ut til å gå mot en overraskende seier, men måtte se at en dansk innbytter spolerte festen.

Christian Gytkjær hadde nemlig vært på banen i bare ti minutter da han var først på en retur og sørget for at ett poeng ble igjen i Haugesund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.