- De var ikke noe bedre enn oss

UTENFOR: Martin Demichelis' takling på Lionel Messi skjedde på utsiden av straffefeltet, men den svenske dommeren pekte likevel på 11-metersmerket.

UTENFOR: Martin Demichelis' takling på Lionel Messi skjedde på utsiden av straffefeltet, men den svenske dommeren pekte likevel på 11-metersmerket. Foto: Paul Ellis (/ Afp / NTB scanpix)

Vincent Kompany lot seg ikke imponere av Barcelona til tross for tap.

18.02.14 23:21

MANCHESTER CITY - BARCELONA 0-2:

I det som etter hvert ble en meget god fotballkamp mellom storhetene Manchester City og Barcelona, var det gjestene fra Spania som til slutt kunne juble for et svært godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Noe de i stor grad kan takke den svenske dommeren Jonas Eriksson for.

Kamplederen pekte nemlig på straffemerket da Lionel Messi ble taklet utenfor 16-meteren, og forærte Barca en gyllen scoringsmulighet de aldri skulle hatt.

- Det der er aldri straffe! var Viasat-kommentator Roar Stokkes klare dom etter å ha sett situasjonen i reprise.

Ikke imponert
Martin Demichelis fikk også et korrekt rødt kort i samme situasjon.

Fra 11-metersmerket viste Messi ingen barmhjertighet sendte Barca i føringen.

Rett før slutt fastsatte Dani Alves sluttresultatet til 2-0 og sørget for at gjestene fikk med seg et kruttsterkt resultat fra Etihad Stadium.

Manchester City-kaptein Vincent Kompany var likevel ikke nevneverdig imponert over motstanderen.

- Vi følte ikke på noen måte at de var bedre enn oss, og de er absolutt ikke det beste laget vi har spilt mot denne sesongen. 2-0 er tøft for oss å akseptere, sa han i intervjuet etter kampen.

Hold kjeft!
Cesc Fabregas var på sin side mest opptatt av hvordan laget hadde svart de som hadde uttalt at de ikke hadde tro på laget.

- Det er et godt resultat for oss ettersom vi hadde noe å bevise. Enkelte har snakket litt for mye for kampen, og nå kan de holde kjeft i et par dager, sa Barcelonas Cesc Fabregas, i det som trolig er et stikk til José Mourinho.

Før kampen sa nemlig portugiseren at denne Barcelona-utgaven var den svakeste på mange, mange år.

Store City-sjanser
Hjemmelaget har herjet offensivt stort sett hele sesongen, men la seg lavt fra start mot angrepsarsenalet fra Spania.

Etter det første kvarteret sto det 73-27 i ballinnehav i favør gjestene, dog uten at de maktet å skape noen ordentlige målsjanser.

Den første muligheten tilfalt nemlig Alvaro Negredo. City-spissen ble spilt vakkert igjennom av David Silva før han rundet keeper Victor Valdes. Dessverre ble vinkelen altfor spiss og chippen inn foran mål ble aldri helt farlig.

Ikke mange minutter senere skulle hjemmelaget komme enda nærmere da Vincent Kompany fikk hodet på et godt slått frispark.

Stopperen vant ballen i duell med Valdes og skapte en farlig situasjon foran målet, men hjemmelaget fikk til slutt ryddet unna.

Barca hadde ikke mye å by på i form av avslutninger mot mål, men etter en drøy halvtime fikk endelig Xavi testet skuddfoten. Joe Hart var imidlertid godt med og hindret baklengs.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

FORTVILER: Vincent Kompany var ikke altfor langt unna å sende City i ledelsen i den første omgangen. Foto: Jon Super (/ Ap / NTB scanpix)


Like før pause fikk hjemmesupporterne nok en grunn til å reise seg fra stolene sine i forventning. Jesus Navas slo inn i feltet hvor Negredo fikk satt pannen til ballen. Barca-forsvarer Dani Alves fikk imidlertid forstyrret nok til at headingen gikk utenfor, og dermed sto det målløst til pause.

Rødt kort og straffe
Lionel Messi har tidligere slitt enormt når Barcelona har besøkt engelske stadioner, og sto med finalemålet på Wembley i 2010/11-sesongen som sin eneste Champions League-nettkjenning på balløya.

Snaut ti minutter ut i den andre omgangen fikk argentineren muligheten til å gjøre noe med skrekkstatistikken.

Messi ble spilt gjennom alene med Joe Hart, men ble stoppet ulovlig av Martin Demichelis.

Taklingen så ut til å skje utenfor 16-meteren, men dommer Jonas Eriksson pekte på straffemerket og viste samtidig Demichelis det røde kortet.

- Det der er aldri straffespark! konkluderte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Lionel Messi var uansett sikker fra 11 meter. 1-0 til katalanerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

SIKKERHETEN SELV: Lionel Messi holdt hodet kaldt da han fikk muligheten fra straffemerket. Foto: Clint Hughes (/ Clint Hughes / NTB scanpix)


Kunne svart
Utvisningen til Demichelis var det uansett lite å si på, og med 11 mot ti så Barcelona ut til å ha god kontroll på tingenes tilstand.

Hjemmelaget skulle likevel få to kjempemuligheter til å utligne.

Først da Samir Nasri fikk fyrt av et skudd i farlig posisjon som ble blokkert av Gerard Pique.

Så fikk David Silva en enda større mulighet da han vakkert dempet et oppspill på brystkassa og sendte av gårde et knallskudd. Victor Valdes var imidlertid kjapt nede og avverget.

Ti minutter før full tid kunne Barcelona langt på vei ha avgjort åttedelsfinale da Pique trillet ballen i mål. Dommer Eriksson hadde på sin side valgt å blåse av Fabregas for offside i situasjonen før, og dermed ble målet - muligens feilaktig - annullert.

Rett før slutt fastsatte uansett Dani Alves sluttresultatet til 2-0 og sørget for at gjestene fikk med seg et kruttsterkt resultat fra Etihad Stadium.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.