RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matt Dunham / Ap / NTB scanpix

- Defoe var strålende

Sist oppdatert:
Tottenham hadde få problemer med å slå Maribor torsdag kveld.

TOTTENHAM - MARIBOR 3-1:

London-laget havnet på fjerdeplass i Premier League forrige sesong men ble som kjent snytt for Champions League-plass på bekostning av Chelsea.

Tottenham har vært meget skuffende i de tre første gruppespillkampene av Europa League i høst. Spurs hadde før torsdagens hjemmekamp mot Maribor kun tre poeng på like mange kamper.

Spurs-fansen har den siste tiden vært frustrete på enkelte av manager Andre Villas Boas's prioriteringer. Hjemmelagets supportere har klødd seg i hodet og undret seg over hvorfor ikke Emmanuel Adebayor og Jermain Defoe har startet sammen på topp for de liljehvite.

Torsdag skulle de to spissene endelig få spille sammen på topp, og det ga uttelling tidlig i kampen.

Jermain Defoe scoret kampens første mål etter 21 minutter, før bortelaget utnyttet en blemme bak hos Tottenham og sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Defoe avgjorde kampen i andre omgang. Spissen scoret to mål de siste 45 minuttene og sikret seg hat trick.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Fantastisk forestilling
Andre Villas Boas var meget fornøyd med hvordan laget hans spilte torsdag kveld. Portugiseren skrøt naturligvis litt ekstra av Jermain Defoe.

- Fantastiske avslutninger fra Defoe. Han er veldig fokusert og gjør ikke mange feil foran mål.

- Det var en veldig, veldig god forestilling av oss. Vi oppmuntret spillerne i pausen, og jeg er fornøyd med alle sjansene vi skapte, avsluttet Villas Boas.

Hjemmelaget best i første omgang
Tottenham åpnet kampen med høy intensitet og med mye ballbesittelse. De produserte store sjanser tidlig i kampen uten at det ga uttelling. Gareth Bale var nærmest da han etter en fantastisk corner fra Tom Huddlestone, i det syvende minutt, headet ballen i retning nettet, men ballen ble klarert på streken.

Andre Villas Boas's gutter fortsatte å presse på for kampens første scoring, og minuttet etter sjansen til Bale, var det Jermain Defoe som var frampå. Landslagsspissen mottok en flott pasning fra Adebayor, men den lave spissen satte ballen rett utenfor mål.

Det tok hjemmelaget 21 minutter å få hull på byllen. En strålende Gareth Bale utnyttet sin fantastiske venstrefot og serverte Jermain Defoe et fantastisk innlegg. Spissen gjorde ingen feil og kunne enkelt bredside ballen inn i nettet bak en sjanseløs Jasmin Handanovic i Maribor-målet. Dette var sesongens første assist fra Bale.

Tottenham-keeper Hugo Lloris har vært misfornøyd med lite spilletid for sin nye klubb, og etter 39 minutter kunne man kanskje forstå hvorfor Brad Friedel har vært foretrukket foran franskmannen. Kyle Naughton sendte et dårlig tilbakespill mot Lloris. Franskmannen prøvde å dra av en jagende Maribor-spiss Robert Beric, som fikk en fot på ballen og dermed stod det 1-1.

Tottenham hadde kanskje fortjent å lede kampen ved pause, men lagene var like langt ved halvtid.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hat trick-Defoe
Jermain Defoe har blitt foretrukket på topp foran Adebayor denne sesongen, og to minutter ut i andre omgang skulle spissen igjen bevise hvorfor. Unggutten Thomas Carroll spilte Defoe fri på kanten av sekstenmeteren. Defoe la ballen fint til rette og curlet ballen bort i lengste hjørne og inn i nettmaskene. Dette var Defoes andre mål for kvelden og dermed stod det 2-1 til hjemmelaget.

Adebayor har slitt med spilletid frem til nå i sesongen, og hadde heller ikke scoret når han har fått sjansen. Etter 57 minutter skulle togoleseren få muligheten til å avslutte måltørken. En for anledningen meget god Gareth Bale spilte i gjennom en Adebayor på flott løp. Spissen burde ha scoret sitt første mål for sesongen, men klarte på merkverdig vis å sette ballen utenfor.

77 minutter ut i kampen fikk vi en repetisjon av kveldens første mål. Bale dro seg lekkert fri på kanten og serverte Defoe inne i feltet, som nok en gang enkelt kunne bredside ballen inn i nettmaskene bak en svømmende bortekeeper. Dermed var hat tricket til spissen et faktum og det stod 3-1.

Hjemmelaget fortsatte å dominere resten av kampen uten å lage flere scoringer. Dermed kunne Villas Boas's gutter innta andreplassen i gruppen.

Tom Høgli fra start
Den norske backen fikk endelig sjansen igjen for Club Brugge hjemme mot Newcastle torsdag kveld.

Kampen endte 2-2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere