RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ødegaard har ikke bestemt seg

REAL MADIRD? Det er bare én av klubbene Martin Ødegaard vurderer.
REAL MADIRD? Det er bare én av klubbene Martin Ødegaard vurderer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Real Madrid-valget er ikke klart.

Tirsdag meldte VG at Martin og pappa Hans Erik Ødegaard ble hentet av Reals privatjet på Rygge flyplass. Med på overfarten var agent Tore Pedersen, som har formidlet kontakten fra den spanske gigantklubben. VG skrev også at intensjonen med besøket er å bli enig med Real Madrid om en overgang.

Drammens Tidende får imidlertid opplyst fra en sentral kilde at familien Ødegaard ikke har bestemt seg for klubb ennå. Dette besøket skal være det siste Strømsgodset-spilleren gjør i det som er blitt fotball-Europas mest omtalte klubbturné. Deretter vil familien Ødegaard ta sitt etterlengtede valg.

De har mange lukrative tilbud å velge mellom. Men det er hevet over enhver tvil at Real Madrid ligger godt an i løypa.

Klubbturné
Etter forrige sesong har Martin Ødegaard i tur og orden sett på forholdene hos noen av de mektigste klubbene i Europa. Bayern München, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Ajax og Borussia Dortmund er bare noen av 16-åringens beilere. Flere av disse klubbene skal de ha besøkt opptil flere ganger, slik som med Real Madrid.

I november var Martin og Hans Erik på det første besøket hos Real. De skal ha blitt meget imponert over hva de så og hvilke planer de ble forespeilet. Også den gangen ble de fraktet frem og tilbake i en privatjet. I etterkant ble partene enige om at far og sønn skulle komme på et nytt besøk hos «Los Blancos». Før jul ble det derfor avtalt med Godset at Martin skal ha fri fra trening den siste halvdelen av denne uken.

- Martin har fått fri fra trening frem til mandag. Mer enn det vil jeg ikke kommentere, sier Godsets sportssjef Jostein Flom ifølge DT.no.

Real Madrid har lenge gjort hva de kan for å overbevise familien Ødegaard. I høst var representanter for klubben i Drammen. Mens Godset tapte 1-4 mot Brann, foregikk det et møte på Skutebrygga. Her fikk Hans Erik Ødegaard blant annet overbrakt en Real-drakt. Verdens Gang mener å vite at Real Madrid allerede har trykket opp draktnummer 16 til Martin, samme som han har i Godset.

Godset må vente
Avisen skriver også at vidunderbarnet skal være tiltenkt en plass i Real Madrids A-stall. Det er uklart hvor mye penger som vil tilfalle Strømsgodset ved et salg. Martin Ødegaard har som kjent bare ett år igjen av kontrakten. Den avtalen som ble undertegnet på vårparten i fjor, gir ikke nødvendigvis Godset spesielt gode forhandlingskort ved et salg.

Strømsgodset vil uansett ikke komme til forhandlingsbordet før Ødegaard har bestemt seg for klubb. Inntil videre kan de ikke gjøre annet enn å vente – og tilrettelegge best mulig.

Dersom Martin nå bestemmer seg for Real, så er det usikkert om han reiser til Madrid på direkten eller spiller ut vårsesongen i Godset. Skolegang er i hvert fall ingen hindring.

Drammens Tidende får opplyst fra skoleledelsen ved Drammen Videregående at han fint kan ta nettbasert undervisning via Skype, noe han har gjort mye de siste månedene. Det vil 16-åringen trolig fortsette med den dagen han reiser til utlandet, fordi det er viktig for familien at han fullfører videregående skole. Drammensgutten vil bli historiens første nordmann i Real Madrid, og den bebudede overgangen omtales allerede som tidenes største i norsk fotball.

Les flere skaker fra Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere