RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLAD: En fornøyd trener Vegard Hansen etter at Mjøndalen sikret seg plassen i eliteserien i fotball neste sesong.
GLAD: En fornøyd trener Vegard Hansen etter at Mjøndalen sikret seg plassen i eliteserien i fotball neste sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Ødegaard trente med oss senest i forrige uke. Det er jo egentlig sprøtt

For første gang siden 1976 er Mjøndalen og Strømsgodset i toppdivisjon samtidig. – La oss møtes 16. mai, sier MIFs suksesstrener Vegard Hansen.

Etter at SIF rykket ned i 1976, har ikke de to Buskerud-gigantene møttes i eliteseriesammenheng.

– Jeg tipper og håper at Fotballforbundet unngår SIF i åpningskampen. Det bør være 16.-maikampen. Det trigger oss veldig å møte Godset på øverste nivå, sier Hansen til NTB.

Han sov knapt natt til torsdag. Mjøndalen rykket opp onsdag kveld etter å ha knust Brann 3-0.

– Å møte Strømsgodset i eliteserien har vært en utopi så lenge jeg har vært i Mjøndalen. Det er fantastisk at vi endelig er der igjen, sier Mjøndalen-treneren.

Hat mellom supporterne

Han har ledet laget fra 3. divisjon til eliteserien. Nå venter storklubber som Molde, Rosenborg, Vålerenga, Viking og Buskerud-rivalen en mil unna, Strømsgodset.

– Jeg har egentlig ikke tenkt på hvem jeg vil ha i første runde, før du spør. Men en overkommelig motstander, i den grad det finnes på øverste nivå, hadde vært ok. Aller helst hjemme på Mjøndalen stadion, sier Hansen.

KAN FORTSATT TRENE: Mjøndalen vil ikke stenge døra for Martin Ødegaard.

Tidligere i uken omtalte den tidligere Mjøndalen- og Strømsgodset-stjernen Odd Johnsen duellene mellom brunt og blått som «ordentlig fotballkrig».

– Vi er naboer. Én mil skiller oss. Det er veldig rivaliserende klubber. Jeg tror jeg kan si at det er hat mellom supporterne, men heldigvis ikke på klubbnivå. Der har vi godt samarbeid, anført av god personlig kjemi, sier Mjøndalen-treneren.

Martin (15) med på trening

Han trekker fram samarbeidet rundt supertalentet Martin Ødegaard (15). Tidenes yngste norske A-landslagsspiller debuterte for Strømsgodset i eliteserien i år, men trente i perioder med MIF. Pappa Hans Erik Ødegaard er assistenttrener under Hansen.

– Martin Ødegaard trente med oss senest i forrige uke. Det er jo egentlig sprøtt. Vi har avtaler om treningskamper på våren, men jo kortere avstanden har vært i divisjoner, jo mindre samarbeid har vi. Det er naturlig. Vi har hatt veldig god nytte av dem i perioder, og jeg håper også de har hatt det samme. Martin får gjerne fortsette å trene med oss innimellom, sier Hansen.

– Men nå møtes vi i seriekamper. Da blir det ikke så tett samarbeid. Nå er det derimot et problem for buskerudfotballen at vi ikke har noen arena til de nest beste. Heldigvis gikk Drammen opp i 2. divisjon, men det er også kjekt med et lag i 1. divisjon, sier Hansen.

– Men dere har Hønefoss der?

– Det er nesten like langt til Hønefoss som Oslo. Vi ser ikke på dem som naboklubb. Avstanden er for stor, påpeker Vegard Hansen, som selv har spilt for både SIF, MIF og HBK. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere