*Nettavisen* Sport.

- Deila ble forbannet, sa opp Godset-jobben for å bli Celtic-sjef

SA OPP: Ronny Deila skal ha blitt forbannet over Godsets krav. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Fryktet Celtic-jobben ville glippe.

06.06.14 20:50

Ronny Deila skal ha blitt så oppgitt og forbannet over et krav fra Strømsgodset på 10 millioner kroner for å slippe ham til Celtic at han sa opp avtalen med umiddelbar virkning, skriver VG fredag ettermiddag.

Deila bekrefter overfor avisen at han sa opp sin egen stilling. Også klubbpresident Peter Lawwell bekrefter at 38-åringen sa opp stillingen på Marienlyst.

Grunnen skal være at Deily fryktet kravet fra Godset satte drømmejobben som Celtic-sjef i fare.

- Masse følelser
Nå er han fornøyd med at ting gikk i orden.

- Etter så mange år i Strømsgodset er det masse følelser. Men nå har det endt bra for alle parter, og det er slik jeg ønsker å ha det. Nå er jeg lykkelig, og det er jeg helt sikker på at Strømsgodset også er, sier Ronny Deila til VG.

Ifølge VG endte Godset opp med å få fem millioner kroner for å slippe 38-åringen til Skottland.

Deila overtok Strømsgodset i 2008 og ledet klubben til cuptriumf og ligagull.

Kom til enighet
Strømsgodet og Celtic trengte tid på å komme til enighet om en kompensasjon, men kom fram til en avtale fredag ettermiddag.

- Strømsgodset-trener Ronny Deila ble fredag presentert som ny Celtic-manager. Senere fredag ble også klubbene enige om en kompensasjon som frigjør Deila fra kontrakten, skriver Strømsgodset på sin hjemmeside.

- Klubben er stolt over at vi ikke nå bare har lyktes med å få våre talenter ut i de store ligaer, men at også vår hovedtrener de siste årene tar steget ut til en av de største klubbene i Europa. Dette er et klart signal om at det gjøres mye riktig, og at vi kan være stolte over et svært godt team både på og utenfor banen. Strømsgodset takker Ronny Deila for alt han har vært med å skape som frontfiguren i klubbens arbeid med å etablere Strømsgodset i toppen av norsk fotball. Vi ønsker han lykke til i Skottland, heter det videre.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.