*Nettavisen* Sport.

- Deila bør hente Hangeland

HANGELAND TIL CELTIC? Det håper Vidar Riseth. Men det er Ronny Deila som bestemmer. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Ronny Deila bør signere den norske landslagskapteinen, mener tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth.

Riseth (42) spilte over 50 kamper for Celtic fra 1998 til 2000, og følger fortsatt godt med på gamleklubben.

Nå råder han kameraten Ronny Deila til å hente Norges landslagskaptein Brede Hangeland til Celtic Park.

- Det er én nordmann jeg kunne ha tenkt meg i Celtic og som kunne passet bra inn, og det er Brede Hangeland, sier Riseth til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HANGELAND? Vidar Riseth mener det ville vært en god signering. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Ville foreslått ham
Midtstopperen ble som kjent fristilt fra kontrakten med Fulham tidligere denne uken, og kan dermed signeres gratis.

- Han er gratis, stor og sterk, og han er tøff. Skotsk fotball er veldig fysisk, og Hangeland hadde passet bra inn. Skulle jeg hentet inn én norsk spiller, er det kun han jeg ville ha foreslått, sier den tidligere Celtic-spilleren.

Hangeland og Deila dannet et solid midtstopperpar sammen under tiden i Viking. Riseth mener Celtic kunne nytt godt av Hangelands erfaring, og påpeker fordelen ved at han allerede har stor rutine fra britisk fotball.

- Han er en ledertype, og det er viktig å få inn sånne spillere. Når de andre lagene møter Celtic, ender det alltid opp med mange luftdueller. Brede har slike kvaliteter, og attpåtil er han gratis og har erfaring fra England. Hangeland ville vært en god signering, mener Riseth, som påpeker at Deila ikke har behov for hans råd.

Vil ikke ha Hangeland
Forslaget møter skepsis hos Celtics norske supporterklubb. Nestleder Harald Harsson mener klubben allerede er gode besatt på stopperplass.

- Med tanke på det midtstopperparet vi har nå, ville jeg ikke hatt Hangeland. De vi har nå er raskere og sterkere enn det Hangeland har vist de siste årene, sier Harsson til Nettavisen.

Han snakker om nederlandske Virgil van Dijk og nigerianske Efe Ambrose, som dannet stopperpar i Skottlands mest gjerrige forsvar forrige sesong. På 38 kamper slapp Celtic bare inn 25 mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLIPPE: Virgil van Dijk. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

- Van Dijk har vært utrolig bra for oss. En av de beste vi har hatt på lenge. At han ikke kom med til VM er uforståelig for oss, men jeg skjønner ikke at Nederland skal ha fire bedre midtstoppere enn han. Ambrose er også veldig bra. Han skal til VM nå, og er utrolig bra, selv om han kan være litt ustabil, sier Harsson.

- Kanskje ikke så dumt
Bent Ulvaag Johansen er leder i samme supporterklubb. Han er hakket mer åpen for Hangeland som Celtic-spiller.

- Det er kanskje ikke noe dumt valg. Han har sikkert en to-tre brukbare år igjen, og holder definitivt nivået i den skotske ligaen. Jeg er mer usikker på om han er en spiller å satse på i Champions League. Men han er en ledertype, og jeg synes ikke det er så hakkende dumt. Det som er spesielt med Celtic, er at det er et ungt lag. Det er omtrent ikke én spiller over 30 av dem som spiller fast, og jeg er ikke negativ til Hangeland, sier Johansen.

P.S: Den skotske ligaen har som regel serieåpning i starten av august, og Deila har god tid på seg til å finne nye spillere.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag