*Nettavisen* Sport.

- Deila gjør narr av dem som lo av ham

LUKTER GULL: Ronny Deila jubler etter seieren i midtukekampen mot Dundee tidligere denne uka. Søndag var det Dundee United som ble nedsablet 3-0.

LUKTER GULL: Ronny Deila jubler etter seieren i midtukekampen mot Dundee tidligere denne uka. Søndag var det Dundee United som ble nedsablet 3-0. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Ekte hat trick sendte Celtic et skritt nærmere ligatittelen.

26.04.15 15:49

DUNDEE UNITED - CELTIC 0-3:

Ronny Deila har blitt godt kjent med Dundee United i løpet av sin første sesong som Celtic-manager.

Lagene har møttes fire ganger i serien, i tillegg til tre cupmøter, og i mars spilte lagene utrolige fire kamper på rad mot hverandre - i FA-cupens kvartfinale (1-1), ligacupfinalen (2-0 til Celtic), omkampen i FA-cupen (4-0 til Celtic) og ligaoppgjør (3-0 til Celtic).

Søndag var sesongens siste møte mellom lagene, og igjen var det Ronny Deilas gutter som kom best ut av oppgjøret.

Hat trick-helt

Leigh Griffiths ble den store Celtic-helten med sine tre scoringer i kampen, som også ble de eneste.

Alle kom i andre omgang, hvilket betyr at spissen kunne notere seg for et ekte hat trick mot laget som i sin storhetstid har spilt fire kamper mot Barcelona i europacupsammenheng - og vunnet alle fire.

Det begynner imidlertid å bli en stund siden Dundee United hevdet seg i europacupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELTEN: Leigh Griffiths scoret alle tre målene for Celtic på søndag. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Da ser det mer positivt ut for Celtic, som nå virkelig er i ferd med å avgjøre den hjemlige serien.

Varsler spillerkjøp

- Så godt Ronny har fått til tiki-taka spillet. Han gjør narr av alle de som lo av taktikken som han brakte med seg inn i laget, skriver en anonym bruker til BBC etter 3-0-seieren over Dundee United.

Det beskriver kanskje stemningen i Celtic-leiren, som etter en tung start på sesongen virkelig har fått spillet på gli under den norske manageren.

Nå varsler Deila at klubben kommer til å bruke penger på nye spillere før neste sesong. Men det er et «men»:

- Vi har penger, men vi må bruke pengene på å investere i spillere som vi kan utvikle og selge videre, sier Deila ifølge BBC.

Kan bli seriemestere til uka

Etter søndagens trepoenger er laget åtte poeng foran serietoer Aberdeen, som er det eneste laget som kan utfordre Glasgow-laget. Med fire kamper igjen skal imidlertid mye gå galt for at Ronny Deila ikke trener et lag til seriemesterskap for andre gang i sin karriere.

Celtics neste kamp er hjemme på Celtic Park mot Dundee (ikke Dundee United) førstkommende fredag. Skulle laget vinne den kampen, og Aberdeen gå på poengtap for Dundee United dagen etterpå, er seriemesterskapet helt i boks.

PS. Stefan Johansen spilte 72 minutter av kampen mot Dundee United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.