RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STOR ANLEDNING: Celtic er i ferd med å sikre seg Javier Aquino på lån fra Villarreal. Her i duell med Stefan de Vrij under VM i Brasil.
STOR ANLEDNING: Celtic er i ferd med å sikre seg Javier Aquino på lån fra Villarreal. Her i duell med Stefan de Vrij under VM i Brasil. Foto: Yuri Cortez (Afp / NTB scanpix)

- Deila henter VM-profil

Sist oppdatert:
Hevder kantspiller kommer til Celtic.

Manager Ronny Deila og den skotske strorklubben Celtic er nær ved å lande en avtale med en spiller som nylig var i aksjon under VM i Brasil.

Det dreier seg om Villarreal-høyrekanten Javier Aquino, som senest var i aksjon for Mexico i den meget spennende åttedelsfinalen mot Nederland.

Ifølge Sunday Express er Villarreal enig med Celtic om at 24-åringen går på lån til forrige sesongs mesterlag i skotsk Premier League.

Villarrael ønsker ikke å selge Aquino, men er villig til låne ham ut fordi man har flere enn tre spillere som ikke er fra EU-land. 

Låneavtalen skal gjelde for den kommende sesongen, og Aquino skal allerede være på vei til Glasgow for å fullføre overgangen.

Mye på benken
Han har fortid som stjernespiller i Cruz Azul i hjemlandet, en klubb kjent for mange i Norge for å ofte ha deltakende lag under Norway Cup.

Forrige sesong fikk Aquino 33 ligakamper for Villarreal, men måtte også tilbringe mye tid på innbytterbenken.

Ronny Deila fikk jobben som Celtics nye manager etter at Neil Lennon sa opp jobben tidligere i år.

RUSTER OPP: Ronny Deila har startet jobben med å forsterke Celtic-stallen før debutsesongen som klubbens manager.

Den tidligere Strømsgodset-treneren har store sko å fylle, men bør også kunne lede Stefan Johansen og co. mot nye titler nasjonalt.

Det store spørsmålet er om Deila klarer å føre Celtic langt i Champions League.

OL-gull
Javier Aquino, som ble hentet inn i Mexico-troppen på overtid etter Luis Montes' beinbrudd i den siste oppkjøringskampen, var også en del av Mexicos lag som vant OL-gull i London-lekene for to år siden.

I Brasil-VM ble det også spilletid i det nylig avsluttede sluttspillet.

Kantspilleren kom inn etter en times spill i den dramatiske Nederland-kampen, der Arjen Robben og co. kom tilbake med to scoringer i sluttminuttene.

Giovani Dos Santos så lenge ut til å sende Mexico videre til kvartfinale mot Costa Rica med sitt mål like etter pause. Men Nederlands comeback, ved Wesley Sneijders utligning to minutter før full tid og Klaas-Jan Huntelaars straffemål på overtid, sendte Mexico hjem.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest