*Nettavisen* Sport.

- Deila kan glemme kjøpefest

STENGT KONTO: Celtic-manager Ronny Deila må klare seg uten store spillerkjøp i januarvinduet. Foto: Kirk O'Rourke (Pa Photos / NTB scanpix)

Mesterligafiaskoen gir mindre handlingsrom.

04.10.14 09:42

Celtic-manager Ronny Deila kan glemme en dyr kjøpefest ved juletider. Den får vente til sommeren.

- 1-0 over Zagreb gir ham litt arbeidsro og skaper en entusiasme blant fansen selv om det var en heldig seier, sier Rory Hamilton til NTB.

Han følger Celtic tett som fotballreporter og kommentator i Sky Sports.

- Toget gikk økonomisk i Champions League. Det er ikke midler til store forsterkninger så lenge klubben ikke kvalifiserte seg. Pengene til det får ikke Deila før etter denne sesongen.

Eneste mulighet til forsterkninger i vinter vil være lån eller om Deila selger spillere og investerer etterpå.

Livsfarlig

Efe Ambrose er kanskje en mann det er mulig å få litt for. Han spilte samtlige minutter for Nigeria i Brasil-VM, men spiller svakt for Celtic. Høyrebacken er en tikkende bombe i nesten hver kamp.

- Selv ikke en diett med bare gulrøtter, vil kunne gjøre noe med førsteberøringen til Ambrose, skriver Skottlands mestselgende avis Daily Record syrlig.

Deilas utspill om nye rutiner for kosthold latterliggjøres nesten av en del i Skottland.

Det viser hvilken stor opprydningsjobb nordmannen har startet i Glasgow.

Ubeseiret i sju kamper

Celtic er oppe i sju kamper på rad uten tap og møter toeren Hamilton hjemme i serien søndag. Seier vil gjøre at Deilas menn kutter serieleder Dundee Uniteds forsprang til to poeng.

Det er ventet vel 30.000 tilskuere til den kampen.

- Jeg har en klar følelse av at Deila har støtte i troppen og kontroll på garderoben. De spillerne jeg har snakket med, sier at de liker ham og har det gøy, sier Hamilton.

- Se om et halvt års tid, så handler alt om Deila og Celtic. Han behøver litt tid. Jeg har tro på det han gjør, sier Hamilton-manager Alex Neil.

- Men jeg ser gjerne at Celtic er i litt bakrus etter europaligaen denne helgen. Det kan være tøft å spille torsdag-søndag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag