*Nettavisen* Sport.

- Deila skulle brukt mer penger

VIL VENTE: Ronny Deila får kritikk for å være passiv på overgangsmarkedet, men nordmannen forsvarer seg med at han ikke vil gjøre panikk-kjøp. Foto: Alan Rennie (Pa Photos / NTB scanpix)

Celtic-sjefen får kritikk for manglende forsterkninger.

EDINBURGH (Nettavisen): Onsdag kveld kan Champions League-drømmen være over for Ronny Deila og Celtic.

Skottene tapte 1-4 i Polen for en uke siden og er avhengig av en sensasjonell snuoperasjon for å komme seg videre til siste kvalifiseringsrunde.

På pressekonferansene den siste uken har ett tema gått igjen blant de skotske journalistene:

«Hvorfor har ikke Deila og Celtic forsterket laget?»

De eneste som er hentet inn, er reservekeeper og trolig Fraser Forster-avløser Craig Gordon og Cardiff-floppen Jo Inge Berget.

- Godt spørsmål

Ingen av dem gikk hardt ut over Celtic-budsjettet, og nå kan man ha spart seg til fant, mener flere journalister Nettavisen har snakket med i Edinburgh.

Press Association-journalist Ronnie Esplin er en av dem. Han er usikker på hvorfor ikke Celtic har forsterket laget inn mot de viktige kvalifiseringskampene mot Legia Warsawa.

- Det er et godt spørsmål. Et veldig godt spørsmål. Pengene er der, det er helt sikkert, men nå må Deila håpe det ikke er for sent, sier Esplin til Nettavisen.

- Fordelen er at han ikke trenger å kjøpe spillere for å vinne ligaen. Styret ønsket nok å komme seg til gruppespillet i Champions League uten å bruke penger, men de hadde ikke forutsett resultatet i Polen. Det kom som et sjokk på dem, tror den erfarne Celtic-journalisten.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRUK PENGER: Det er rådet fra Celtic-ekspert Ronnie Esplin. Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

Han har dekket Celtic for PA i åtte år, og har godt innblikk i hva som rører seg i klubben.

- Hvordan tror du det påvirker spillerjakten hvis de ryker ut av Champions League?

- Hvis du ikke er i Champions League, får du ikke signert noen store navn, det er problemet. Og stjernene du har her, Fraser Forster, Adam Matthews, Virgil Van Dijk, kan alle forsvinne hvis de ikke får spille Champions League-fotball, tror den skotske Celtic-eksperten.

- Det blir derfor en veldig avgjørende kamp på mange måter onsdag kveld, mener han.

- Jeg vil ha nye spillere

Ronny Deila måtte tirsdag svare på spørsmål om hvorfor han ikke har signert flere spillere siden han overtok jobben i begynnelsen av juni.

- Jeg vil ha spillere, men jeg trenger de rette spillerne. Jeg vil heller vente enn å handle i panikk. Klubben og jeg ønsker å hente spillere, og vi jobber natt og dag for å gjøre rette valg, sier den tidligere Godset-sjefen.

Deila ristet lett på hodet da han ble spurt om Celtic står i fare for å miste sine største stjerner hvis drømmen om Champions League går i tusen knas onsdag kveld.

- Jeg bekymrer meg aldri for slike ting. Mister jeg spillere kan jeg investere pengene og bygge og utvikle nye superstjerner, mener Deila.

Celtic-ekspert Esplin kritiserer nordmannen for å ikke hente bedre spillere når han først valgte å signere Jo Inge Berget.

- Stallen er ikke på langt nær så bra som den har vært de siste sesongene. Det var en merkelig avgjørelse av Deila å hente Jo Inge Berget og sette ham rett inn på laget. Hva sier det om andre på laget når han går rett inn på laget i en Champions League-kvalik? Det var en merkelig avgjørelse, gjentar han.

Esplin ser frem mot det som kan bli en svært dramatisk kamp på Murrayfield onsdag kveld.

- Deila står foran den viktigste kampen i karrieren sin. Det er helt utenkelig hvis de ryker ut. At Celtic ikke skal spille i Champions League, er utenkelig. Europaligaen gir en brøkdel av pengene, og fansen trenger Champions League for å holde moralen oppe. Det blir Ronnys første store test.

Kampstart er 20.45. Dessverre vil den ikke bli sendt på TV, men Nettavisen er på plass i den skotske hovedstaden og rapporterer både før, under og etter kampen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.