- Deila vil hente stortalent

PÅ HANDLETUR? Ronny Deila og Celtic jakter midtstopper.

PÅ HANDLETUR? Ronny Deila og Celtic jakter midtstopper. Foto: Jeff Holmes (Getty Images)

Celtic skal være på jakt etter Dinamo Zagrebs Jozo Simunovic (21).

Det hevder Daily Record tirsdag.

Midtstopperen skal være tiltenkt som erstatter for Virgil van Dijk, som trolig blir solgt til en Premier League-klubb etter Celtics to møter med Malmø i Champions League-kvaliken.

- Millionbud

Den nederlandske stopperen har vært Celtics beste spiller i lang tid, og forsvinner etter alt å dømme til England uansett om de skotske mesterne kvalifiserer seg til Champions League eller ikke.

Southampton skal ifølge rapportene stå klar med 10 millioner pund for å sikre seg van Dijk før vinduet stemmer.

Nå skal Celtics styreformann personlig Peter Lawwell ha reist til Zagreb for å ferdigforhandle en avtale verdt fire millioner pund for Dinamo-stopper Simunovic.

Det er likevel ventet at Celtic møter sterk konkurranse om 21-åringens underskrift. Simunovic er nemlig fremholdt som en av Europas mest spennende midtstoppere. Både Bayern Munchen og Lyon skal ha hatt speidere på plass for å følge ham tidligere.

Henter tilbake City-unggutt?

Samtidig hevdes det at Celtic følger nøye med på situasjonen til fjorårs-suksessen Jason Denayer i Manchester City. Den belgiske stopperen gjorde det svært godt som van Dijks makker i Celtic forrige sesong, og ser ikke ut til å få en plass på årets City-lag. Kanskje kan en ny låneavtale være i emning.

En overgang for Nicolas Otamendi til City vil også være med på å skyve Denayer lenger bak i køen.

Deilas Celtic har fått en strålende start på sesongen. Malmø er siste hinder før gruppespillet i Champions League, og i den skotske ligaen har laget vinnet tre av fire kamper, og spilt uavgjort i den siste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.