RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Deilig å få hull på byllen

Sist oppdatert:
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Geir Frigård har ikke scoret i ligaen siden første serierunde. Mot Bryne i cupen løsnet det endelig for spissen.

HAM-KAM-BRYNE 2-0: Skikkelig sommervarme var med på å gjøre spillet sløvt fra start, men i andre omgang rev hjemmelaget seg litt ut av løkke-tempoet. Tomålscorer Frigård var heller ikke direkte ulykkelig over endelig å score igjen.

Mygglag tok stikket
Selv om Frigård er en rutinert spiller, som har opplevd mye, så innrømmer han at det har vært frustrerende med den lange måltørken i serien.

- Jeg har kanskje vært litt for rolig, men har blitt mer frustrert i det siste. Det var deilig å få hull på byllen, forteller Frigård.

Det første målet var en heading fra kloss hold etter et glimrende forarbeid av Petter Vaagan Moen, mens det andre var en sterk vending med påfølgende skudd inne i feltet.

- Det er sånne mål jeg skal lage, mener Ham-Kam-spissen.

Bryne kom til Hamar med en statistikk som viste 29 kamper uten tap. Det var likevel ikke mye topplaget i 1.divisjon yppet seg mot et av bunnlagene i eliteserien. Frigård var ikke veldig imponert over jærbuene.

- Jeg hadde forventet litt tøffere motstand. Det var varmt og jævlig. Vi briljerte ikke, men gjorde en profesjonell jobb, kommenterte han.

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken hadde nok også ventet seg enda tøffere motstand, spesielt på dødballer mot mange høyvokste Bryne-spillere.

- Etter hvert flyttet vi ballen alt for hurtig for dem. De klarte ikke å henge med, og dødballene gikk greit selv om vi hadde et ”mygglag” utpå der i dag, sier Solbakken, som sikter til at de greide seg uten to av sine beste hodespillere i Espen Haug og Peter Sørensen.

Må få hjemmekamp
Ham-Kam har nå vunnet fire kamper på rad og snudd motgangen. Nettopp cup-seieren mot Sogndal var viktig for å snu trenden, og Solbakken tror det er godt for laget å spille noen kamper uten at det står om viktige seriepoeng.

I cupen i fjor kom Ham-Kam til Ullevaal, men det var i kvartfinalen mot Lyn, der det ble tap. Nå er de i kvartfinalen igjen. To kamper unna cupfinale, som klubben aldri har spilt. Noen ønskemotstander ville verken treneren eller scoringshelten ut med, men begge var soleklare på at de ønsket hjemmekamp.

- Vi må bare få hjemmekamp. Jeg håper forbundet skjønner det, understreker Frigård. Han kunne heller ikke unngå å drømme seg litt bort.

- Det hadde vært sinnssykt moro med finale, sier han, og synes nesten det er synd med fotballferie etter neste kamp. For nå vinner Ham-Kam igjen. Og enda bedre:

Nå scorer Frigård igjen også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere