*Nettavisen* Sport.

- Deilig å få sprukket den nullen

ÅRETS FØRSTE: Bodø/Glimt kunne juble for sitt første poeng for året. Her er det Fitim Azemi som har scoret 1-1 på straffe. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Bodø/Glimt sikret seg årets første poeng.

26.04.15 20:21

SARPSBORG 08 - BODØ/GLIMT 2-2:

Bodø/Glimt sto uten poeng på sine tre første kamper i årets Tippeliga-sesong før bortemøtet med Sarpsborg 08 på søndag.

På motsatt banehalvdel var et bursdagsbarn klar for kamp for østfoldingene: Danske Steffen Ernemann fylte 33 år på søndag, og kunne helt sikkert tenke seg å feire dagen med både nettkjenning og tre poeng mot tabelljumboen.

Og Ernemann fikk i hvert fall litt av den feiringen han ønsket seg.

Herlig frisparkperle

Åtte minutter ut i andre omgang, på stillingen 1-1, fikk vertene frispark like utenfor Glimts 16-meter.

Flere Sarpsborg-spillere stilte seg opp ved ballen, men det var Ernemann som fikk prøve seg - ikke noe dumt valg, i etterpåklokskapens navn.

For dansken skrudde ballen nydelig over muren og i nærmeste hjørne, utagbart for Glimt-keeper Lasse Staw.

Det holdt imidlertid ikke til seier.

Bodø/Glimt kjempet for sitt første poeng i årets serie, og fikk til slutt hjelp av Sarpsborgs Ole Heieren Hansen til å sette inn 2-2-scoringen som ga poengdeling på Sarpsborg stadion.

- Bittert

- Det er deilig å få sprukket den nullen, sier Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til C More etter årets første poeng.

- Spesielt med såpass mye uro og unge spillere på laget. Jo lengre det går, jo verre er det, så jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å ta poeng her i Sarpsborg, sier bamblingen.

Like fornøyd er ikke 08-trener Geir Bakke.

- Jeg synes det er vi som styrer annenomgangen, men vi sovner litt på en corner der. Det gjorde vi mot Vålerenga også. Det er bittert, sier Bakke.

Tok fyr

Kampen i Sarpsborg kommer ikke til å gå inn i historiebøkene som den mest underholdende, men 20 minutter ut i første omgang tok det fyr i en ellers sjansefattig første omgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅL PÅ BURSDAGEN: Sarpsborg jubler for 2-1-målet til Steffen Ernemann (nr. to fra venstre) mot Bodø/Glimt. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Ole Heieren Hansen raget høyest på et hjørnespark for vertene, og ved bakerste stolpe kunne han dunke inn Sarpsborgs ledelse.

Men bare to minutter senere ble Fitim Azemi lagt i bakken i motsatt ende av banen, og dommer Anders Johansen pekte resolutt på straffemerket. Azemi tok straffen selv, satte den trygt i nettet, og man var like langt.

Selvmål

I andre omgang tok vertene mer grep om kampen, og det var ikke ufortjent da Ernemann skrudde inn Sarpsborgs 2-1-mål.

Men Bodø/Glimt kjempet for sitt første poeng i årets serie, og ville ikke gi opp uten kamp.

Kvarteret før slutt fyrte Henrik Furebotn løs fra skrått hold, og Sarpsborgs målscorer Heieren Hansen gjorde en uheldig inngrepen. 28-åringen forlenget ballen med hodet videre inn i eget nett bak en sjanseløs Duwayne Kerr, og Bodø/Glimt fikk sin etterlengtede utligning.

Første poeng

Dermed er ikke situasjonen helt helsvart for Bodø/Glimt, som på sitt fjerde forsøk endelig fikk sitt første Tippeliga-poeng for sesongen.

Sarpsborg på sin side har fått en middels start på sesongen, med sine fem poeng på fire kamper. Allerede på onsdag venter Odd hjemme på Sarpsborg stadion for dagens verter.

Bodø/Glimt tar imot Haugesund på Aspmyra på torsdag, i en match der nordlendingene har store muligheter til å ta sin første seier for året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.