*Nettavisen* Sport.

- Demba Ba er nesten gratis

Foto: Stu Forster (Getty Images / All Over Press)

Newcastles må selge toppscoreren om noen byr litt over 50 millioner kroner, hevder Harry Redknapp.

Hvis én spiller har hatt et gjennombrudd i Premier League denne sesongen, så er det Newcastles Demba Ba. Ha har scoret 15 ligamål, og har bare Arsnals målmaskin Robin van Persie foran seg på toppscorerlista.

Da skulle man tro at senegaleseren ville være en dyr mann for eventuelle toppklubber som vil hente ham.

Den gang ei, om vi skal tro Tottenham-manager Harry Redknapp, som selv er på spissjakt.

Forrige uke ble det antydet at Ba har en klausul i kontrakten sin som sier at Newcastle må selge om noen byr ti millioner pund. På spørsmål om hva han vet om den klausulen kommer Redknapp med en ny avsløring.

- Jeg tror du vil se at beløpet er mye laver enn det, er Spurs-manageren sitert på i Goal.com og hos flere andre britiske medier.

På spørsmål om klausulen sa at ukjøpsbeløpet lå på sju millioner pund, svarer så Redknapp:

- Enda mindre enn det.

Det betyr at Newcastle kan være nødt til å godta et bud på litt over 50 millioner kroner. Til sammenligning solgte Newcastle for ett år siden Andy Carroll for langt over 300 millioner kroner til Liverpool. Og Carroll hadde «bare» scoret 11 mål i første halvdel av sesongen i fjor.

Newcastle-manager Alan Pardew har hele tiden slått fast at eventuelle beilere må betale dyrt for Bas tjenester. Om det Redknapp sier stemmer, vil det i så fall være i lønn.

Alle de andre toppklubbene i Premier League, med unntak av Arsenal, skal angivelig være interessert i å hente Ba allerede i januar. Det betyr at Newcastle kan komme til å sitte igjen med svarteper, mens Ba selv kan velge å vrake i kontraktstilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.