*Nettavisen* Sport.

- Demidov lurt for millionbeløp

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Agenter og rådgivere skyldte tysklandsproffen penger. Espen Lie ble engasjert for å få dem til å betale.

18.11.12 22:19

Søndag meldte TV 2 at Vadim Demidov føler seg lurt av tre agenter før han meldte overgang fra Hønefoss til Rosenborg i 2008.

De tre mennene, Espen Juul Haugan, Terje Simonsen og Morten Wivestad, arbeidet uten godkjent agentlisens da de skal ha lurt tysklandsproffen for et millionbeløp.

Firmaet Sport Advice representerte den da 21 år gamle Demidov i forbindelse med overgangen.

Personene bak Sports Advice skal ha sikret seg 50 prosent av overgangssummen på åtte millioner kroner.

Ifølge en annen avtale mellom partene hadde midtstopperen rett til halvparten av pengene firmaet fikk for overgangen. Det tilsvarer to millioner kroner.

Betalte aldri
Pengene har Vadim Demidov og familien aldri sett noe til.

Faren hans, den tidligere håndballstjernen Sergej Demidov, har i flere år forsøkt å få Eintracht Frankfurt-spillerens tidligere rådgivere til å betale pengene som lovet.

Til TV 2 forteller Sergej Demidov at han har kontaktet Norges Fotballforbund, advokater - og til og med pengeinnkreveren Espen Lie - for å få pengene sønnen ble lovet.

Likevel lyktes han aldri med å få millionene med kroner. Ifølge TV 2 har selskapet Sports Advice aldri engang eksistert.

Nåværende sportsdirektør i Sandefjord Fotball, Arne Dokken, var daglig leder i Hønefoss tilbake i 2007. Han var til stede da avtalen mellom Demidov og Sports Advice ble inngått.

- Hvis ikke den avtalen hadde blitt inngått, ville han gått til en annen klubb, hevder Dokken overfor TV-kanalen.

- Skjønte det var lureri
Senere samme kveld ble en enda en avtale underskrevet.

Der ble Demidov og rådgiverne enig om at han hadde krav på 50 prosent av beløpet Sport Advice ville tjene på et videresalg. Dette ble skrevet under på av av den unge fotballspilleren, hans far, samt de omtalte rådgiverne.

- Vadim ble lurt til å signere på disse avtalene. Det var jeg som skulle gjort det. Da jeg leste de avtalene i ettertid, så skjønte jeg at dette var lureri, sier Sergej Demidov til TV 2 Sporten.

Han hevder at personene bak Sports Advice bevisst prøvde å lure sønnen til å skrive under en avtale de visste var ulovlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.