RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den beste løsningen for TIL

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Tromsø-spillerne er svært positive til at Otto Ulseth neste år overtar som hovedtrener i klubben. - Det beste som kunne skjedd, sier TIL-kaptein Steinar Nilsen, som selv kan bli hjelpetrener.

- Spillerne er veldig positive til dette. Nå vet vi hva vi får. Otto er en person som har jobbet veldig godt sammen med oss i år, sier Nilsen til TV 2 Nettavisen.

På en pressekonferanse onsdag formiddag ble nåværende hjelpetrener Otto Ulseth presentert som hovedtrener fra årsskiftet og ut 2006. Da Per-Mathias Høgmo trakk seg etter bare en sesong som Tromsø-trener, forsøkte klubben å hente Arne Erlandsen til Alfheim. Men den tidligere LSK-sjefen gikk til IFK Göteborg, og «Gutan» valgte å forfremme Ulseth i stedet.

Ikke reserveløsning
Steinar Nilsen vil ikke være med på at det bærer preg av å være en reseverløsning.

- Nei, på ingen som helst måte. Vi kjenner Otto, og vet at han leverer. Erlandsen kjenner vi derimot ikke, og vi kunne ikke vite hva vi hadde fått. Otto er den beste løsningen for spillerne, for utviklingen og for progresjonen. Han representerer kontinuitet, understreker kapteinen.

- Otto og Per-Mathias er veldig like i tankene om hvordan fotball skal spilles.

- Spillergruppen ble spurt om råd underveis i prosessen, og det var et enkelt valg for oss.

Må forsterke
Tromsø overrasket alle i årets Tippeliga-sesong, og endte på 4. plass etter å ha vært dømt nord og ned før seriestarten. Nilsen håper og tror klubben kan levere varene også neste sesong, såfremt spillere som Morten Gamst Pedersen og Peter Kovac blir erstattet.

- Vi ser for oss at TIL må kjøpe et kvalitetsspillere. Hvis vi får de på plass, er det ingen grunn til at vi ikke skal bli like bra neste år. Vi har et veldig, veldig godt utgangspunkt for 2005, understreker Steinar Nilsen.

Vurderer assistenrolle
Selv regner kapteinen med å ta en sesong til som Tromsø-spiller. Hvis han ikke blir bedt om å overta som assistenttrener for Otto Ulseth.

- Jeg har en avtale som sier at jeg skal være TIL-spiller neste år, og det forholder jeg meg til foreløpig. Det er uansett helt uaktuelt å kombinere rollene som spiller og hjelpetrener. Jeg har mest av alt lyst å være spiller i én sesong til, men må selvsagt vurderer det hvis jeg får spørsmål om å assistere Otto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere