*Nettavisen* Sport.

- Den neste Jürgen Klopp

FÅR ROS: Mainz-trener Thomas Tuchel har imponert og blir beskrevet som den neste Klopp.

FÅR ROS: Mainz-trener Thomas Tuchel har imponert og blir beskrevet som den neste Klopp. Foto: Thomas Lohnes (AFP)

Her er fem tanker om Bundesligaen.

07.05.14 17:14

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens fem tanker om Bundesligaen:

1) Nå er det utrolig spennende i bunnen av tabellen om hvilke lag som rykker direkte ned og hvilket lag som får playoff. Det er helt åpent. Hamburg har igjen bortekamp mot Mainz, Braunschweig har igjen bortekamp mot Hoffenheim og Nürnberg har igjen bortekamp mot Schalke.

Jeg lener mot at Hamburg tar playoff, men jeg må si at jeg ser en liten mulighet for Braunschweig også. At de skal ta poeng fra Hoffenheim er ikke umulig. Jeg føler meg ganske sikker på at Hamburg og Nürnberg taper, så etter min mening så har Braunschweig her en gylden mulighet. Om de tar den, gjenstår å se.

Håvard Nielsen har snakket om at han virkelig ønsker å bli lagets store helt med en scoring som redder plassen. Vel, Håvard, nå har du muligheten.

2) Jeg håper virkelig at Klaas-Jan Huntelaar holder seg skadefri for en gang skyld hele neste sesong. Klarer han det, så kan han veldig fort bli toppscorer i Bundesliga.

Vi ser nå etter at han kom tilbake fra sin langtidsskade hvor viktig han har vært for klubben. Forrige gang han holdt seg skadefri en sesong, ble han toppscorer foran Bayerns Mario Gomez. Dessverre for nederlenderen så går han hånd i hånd med skader, og da er det vanskelig, men jeg håper for Bundesligaens del at han holder seg borte fra skader en lengre periode. Ligaen blir plutselig mer underholdende.

3) Årets trener er Mainz' Thomas Tuchel. For en mann! Og det er tydelig at denne klubben vet å sikre seg flotte trenere (les: Jürgen Klopp). Det er tilnærmet utrolig det han har fått ut av dette Mainz-laget! De er faktisk ikke langt unna en Champions League-diskusjon, og det er imponerende. Jeg blir ikke overrasket om Tuchel tar dette laget til Europa neste sesong.

Laget han har til disposisjon er jo ikke all verden, men Tuchel får det beste og enda litt mer ut av dem. Han gjør de rette valgene med begrensede ressurser. Han er en meget god taktisk trener, og under hver eneste kamp er han voldsomt engasjert på sidelinjen. Jeg tror vi hadde sett Tuchel like engasjert i Bundesliga som på Norway Cup med et guttelag på 12 år. Han blir beskrevet som den neste Jürgen Klopp, og det sier sitt egentlig.

4) Det er fortsatt stor kamp om hvilket lag som tar 4. plassen og dermed får muligheten i Champions League. Leverkusen har plassen for øyeblikket og er 1 og 3 poeng foran Wolfsburg og Gladbach. I siste serierunde får Leverkusen besøk av Bremen, mens Wolfsburg skal møte nettopp Gladbach. Jeg føler meg rimelig sikker på at dette ender med at Leverkusen tar 4. plassen.

Etter at Sami Hyypiä fikk sparken og Sascha Lewandowski overtok, så har laget spilt meget godt. De spiller litt mer som de gjorde i starten av sesongen. Nå har de alt i sin hule hånd og kan avgjøre med en seier. Skulle dog Bremen ta poeng fra Leverkusen så blir det utrolig spennende hvordan det går på Volkswagen-Arena. Det er slikt som dette jeg elsker. Voldsom spenning i topp og bunn helt til siste slutt!

5) Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Gladbach da de vant 3-1 hjemme mot Mainz. Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha i deres 2-0-tap borte mot Bremen. Rune Jarstein satt på benken under hele kampen.

Tarik Elyounoussi startet og spilte 54 minutter i 3-2-tapet borte mot Dortmund. Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) og Moa (Stuttgart) ble ikke tatt ut til lagenes tropper. Håvard Nielsen spilte hele kampen for Braunschweig i deres 1-0-tap hjemme mot Augsburg. Omar Elabdellaoui var skadet og dermed ikke i troppen.

Her kan du se de fem fineste scoringene fra forrige runde:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=IxEPa6pa8Q3-oYlxfJ4BIaxYQ0CtVrY64XczV40i-nGEwikWwQQo-yp7Jyansve0k6LCxeNlNkZ8hCwy7uYPJ8ZIRqA38m7cJBcqg_9wPOgYPLWgQXOMyJQwJyZwXQjINM6HtIvHRuY&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.