RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

- Den norske serien er best

Sist oppdatert:
Jon Inge Høiland mener spillestilen gir de norske lagene klare fortrinn i møte med de svenske og danske toppklubbene. - Vi ble overrumplet av Brann, innrømmer Malmös norske back.

«Nasjons-tabellen» etter tre runder (minus tre hengekamper) viser at de norske lagene så langt har vært suverene i Royal League. Torsdag var det de svenske seriemesterne Malmös tur til å føle nivået på norsk fotball på kroppen.

Svenskene tok ledelsen over Brann etter tre minutter, men Brann slo umiddelbart tilbake og snudde kampen. Malmö hang brukbart med frem til pause, men etter sidebytte var det bare ett lag på banen.

Overrumplet
Jon Inge Høiland er imponert over kvaliteten på de beste lagene i Tippeligaen.

- Først og fremst er det gode norske lag som er med. Brann og VIF er i veldig bra form, mens Rosenborg alltid er gode og viser at de vinner også på dårlige dager.

- De spiller en fotball som de svenske og danske lagene ikke er vant til. De er aggressive i midtbaneleddet, og veldig flinke til å komme etter med hele laget. I gårdagens kamp ble vi nesten overrumplet og spilte veldig naivt, sier Malmö-proffen.

Hvilken fotballiga er best?
Den danske
Den norske
Den svenske

Se resultat
Topp motiverte
Landslagsspilleren er enig i at Royal League-tabellene ikke lyver, og innrømmer at toppklubbene i Norge er noe sterkere enn i de to andre skandinaviske landene i øyeblikket.

- Det er litt tidlig å konkludere, men slik det ser ut nå kan man nok si at den norske serien er et hakk bedre enn den svenske og danske.

- Men jeg tror nok de svenske lagene vil komme sterkere tilbake i februar, legger han til.

På forhånd var det mange som var skeptiske til om nykommeren Royal League ville få særlig stor status blant spillerne og fansen. Blant annet skal spillerne på FC København og Malmö ha uttrykt skepsis til å forlenge en allerede lang sesong med ytterligere seks kamper. Jon Inge Høiland avviser imidlertid at det var den lunkne holdningen til turneringen som fikk Malmö-spillerne til å se ut som saltstøtter i andre omgang på Brann Stadion i går.

- Jeg håper ikke det er snakk om motivasjonsproblemer, selv om det jo virket sånn på oss i går. Vi prøver i hvert fall å være positive til Royal League. Vi er langt mer positive nå enn vi var tidligere, understreker Høiland, som likevel ser frem til en måneds ferie før hardkjøret starter igjen på nyåret.

Diskutér Royal League i Veggavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere