*Nettavisen* Sport.

- Den nye Solskjær

Foto: (Reuters/Scanpix)

Og nei, vi snakker ikke om håret.

23.10.09 16:14

Seydou Doumbia.

Merk deg navnet.

Bli i alle fall ikke overrasket hvis han i løpet av noen av de neste overgangsvinduene forlater sveitsiske Young Boys til fordel for en av de aller største ligaene i Europa.

Den 21 år gamle ivorianeren scorer nemlig mål oftere enn de fleste andre i Europa. Og han har lenge gjort det fra innbytterbenken. Derfor er han allerede omtalt som «Den nye Solskjær».

Utrolig snitt
Han kom til Young Boys i fjor sommer - 20 år gammel - og han var ikke tiltenkt en plass i førsteelleveren.

Doumbia tok imidlertid sjansene på en måte som må ha gjort Ole Gunnar Solskjær stolt - I den grad nordmannen har hørt om den unge spissen.

Den da 20 år gamle ivorianeren spilte åtte kamper fra start i løpet av sesongen. Han kom innpå 24 ganger som innbytter. De fleste gangene fikk han faktisk bare 20-30 minutter. Totalt var han på banen i 1543 minutter for Young Boys. Det betyr at han i snitt var på banen i om lag 40 minutter i hver kamp.

Han spilte sin første hele kamp for klubben i mars. Da scoret han to ganger.

Til slutt klarte han det utrolige. Seydou Doumbia ble toppscorer i Sveits med 20 mål etter bare åtte kamper fra start. I snitt har han på et drøyt år i klubben scoret hvert 70. minutt.

Men om noen trodde sommerpausen skulle ta livet av eventyret, da tar de feil.

Kan vinne gullstøvelen
For Young Boys lot seg imponere. I år har Doumbia vært fast, og har levert 13 mål på ti kamper.

Det holder til en delt ledelse med Ajax-spissen Luis Suarez i kampen om gullstøvelen - som Europas toppscorer.

Les mer om det her.

Nå har Doumbia også fått sjansen på Elfenbenskystens A-landslag. Da snakker vi om spill i konkurranse med spisser som Chelsea-stjernene Didier Drogba og Salomon Kalou.

(Se en del av målene hans i videovinduet. Saken fortsetter under)

HTML EMBED

Kjøpt for «ingenting»
Spørsmålet er kanskje - hvorfor spiller han ikke allerede i en større liga? Han må kanskje skylde seg selv. Etter at han ble toppscorer i Elfenbenskysten i 2005, med 15 mål på 20 kamper, gamblet han nemlig på en karriere i Japan.

Der slet tenåringen til å begynne med.

Det ble kun tre mål på 24 kamper for Kashiwa Reysol, før det ble litt bedre med sju mål på 16 kamper på utlån i Tokushima Vortis. Speidere fra Young Boys så imidlertid potensialet, og da kunne de nesten ikke la være å kjøpe ham, heller. Prisen var nemlig overkommelig: En drøy million norske kroner.

Det har de aldri angret på.

Med 20 mål og ti målgivende kom Young Boys til cupfinalen samtidig som de ble nummer to i serien i fjor.

Ifølge sveitsisk presse vurderte Hoffenheim et bud på om lag 80 millioner kroner for spilleren. Fulhams Roy Hodgson følger også med. Det samme gjør franske toppklubber. Men Young Boys leder serien. De må ikke selge. Derfor spiller han enn så lenge i Sveits.

- Det er opp til klubben min og agenten. Jeg forholder meg rolig, og vi får se hva som skjer. En dag vil jeg imidlertid spille i England eller Spania - verdens beste ligaer, sier han selv.

Så får vi se om den drømmen går i oppfyllelse allerede i 2010.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.