*Nettavisen* Sport.

- Den skal du ta, Örlund

Foto: Reuters/Scanpix

Rosenborg rotet bort alle poengene i sluttminuttene.

25.10.12 22:10

ROSENBORG - METALIST KHARKIV 1-2

Det så lenge ut til at Rosenborg skulle ta tre viktige poeng i møte med ukrainske Metalist Kharkiv onsdag, to sene ukrainske scoringer sørget for at Rosenborg sto tomhendte igjen etter 90 minutter.

Tarik Elyounoussi ga Rosenborg ledelsen tidlig i førsteomgang, mens Marlon og Cleiton Xavier sørget for at alle poengene ble med hjem til Ukraina.

Sistnevntes scoring kom etter et direkte frispark fra 30 meter. Et skudd Daniel Örlund nok burde stoppet.

- Den skal du vel ta? Örlund utbrøt Tor Ole Skullerud i TV2s studio.

Jönsson: - Vi burde avgjort
Jan Jönsson var selvsagt skuffet etter å ha mistet tre poeng i sluttminuttene og forklarte tapet slik:

- Det er vel fordi vi ikke klarer å sette inn mål nummer to. Vi er veldig nære på flere ganger før Metalist får sine to mål, sa Jönsson til Max.

Svensken innrømmer at det nå blir vanskelig å ta seg videre til sluttspillet, men har ikke gitt opp håpet.

- Det blir tøft nå. Det hadde blitt tøft med uavgjort også, men prestasjonen er ganske bra. Kan vi fortsette slik på bortebane også, ser jeg muligheter. Jeg er fornøyd med mye av det vi gjør.

Jönsson mener imidlertid at det blir viktig å reise seg igjen fort før Rosenborgs møte med Molde kommende helg.

- Det er litt tungt nå, men det får ikke være for tungt heller. Det er snart alvor igjen, så vi får gjøre vårt beste for å muntre opp guttene igjen selv om det burde blitt tre poeng i dag.

Ropte på straffe
I motsetning til Molde, stilte Rosenborg med sitt sterkeste lag i møte med Kharkiv, uten å få betaling for det.

Det gikk langt mellom de store målsjansene i den første omgangen, men Lerkendal-publikummet kunne i det minste varme seg med noen halvsjanser.

Den første var det Rade Prica som sto bak da han fyrte av et skudd fra seksten meter. Gjestenes eneste ukrainske spiller, Aleksandr Goryainov, fikk imidlertid slått den unna.

Ukrainernes eksotiske mannskap så ikke ut til å trives voldsomt i snøværet på Lerkendal, men spilte seg også til noen brukbare sjanser.

Daniel Örlund var nede i hjørnet og fistet unna et godt langskudd fra Cleiton Xavier etter at Mikkel Diskerud hadde mistet ballen i farlig posisjon etter 30 minutter.

Rett før pause ropte Lerkendal-publikummet på straffe da Prica gikk over ende i sekstenmeteren. Reprisene viste imidlertid at senegalesiske Papa Gueye ikke gjorde noe som kvalifiserte til straffe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ned Alley/Scanpix

Lekkert, Tarik
I den andre omgangen kom Rosenborg ut av startblokkene i hundre og før ett minutt var spilt, hadde Tarik Elyounoussi satt inn kampen første mål.

Rade Price flikket ballen vakkert til Chibuike, som igjen fant Tarik. Landslagsspilleren gjorde alt riktig alene med Goryainov og chippet ballen lekkert i mål.

Reginiussen var nær ved å øke ledelsen noen minutter senere, men den tidligere Tromsø-spillerens heading strøk tverrliggeren på feil side.

Gjestene var farlige på kontringer, men det var Rosenborg som virket skarpest. John Chibuike var nær da han vendte vekk Gueye og banket til med venstrefoten. Goryainov fikk slått ballen til corner.

Den skulle nok Janne Jönsson gjerne sett i mål, for ikke lenge etterpå smalt det i motsatt ende. Brasilianske Marlos kunne uforstyrret styre ballen i mål etter innlegg fra Villagra.

Metalist var nær ved å gå opp i ledelsen da ballen smalt i stolpen like etterpå, men scoringen skulle komme.

Cleiton Xavier banket til på et frispark fra 30 meter og ballen suste nede i keeperhjørnet bak Daniel Örlund til 1-2 og sørget for at alle poengene ble med hjem til Ukraina.

Leverkusen på topp
Samtidig møttes Rapid Wien og Bayer Leverkusen Ernst-Happel-Stadion. Philipp Wollscheid, Gonzalo Castro og Karim Bellarabi sørget for at Leverkusen vant 4-0 og tok med seg alle poengene med hjem til Tyskland.

Dermed topper Leverkusen Gruppe K med sju poeng, foran Kharkiv, som også har sju. Rosenborg følger firepoeng bak ukrainerne, mens Rapid Wien står foreløpig uten poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag