*Nettavisen* Sport.

- Den som ler sist, ler best

Foto: Scanpix/Ned Alley/Cornelius Poppe

Markus Henriksen lar seg ikke provosere av Dag-Eilev Fagermo.

16.11.11 14:43

I forrige ukes utgave av NRK-programmet bakrommet diskuterte panelet, bestående av Tom Nordlie, Petter Myhre og Dag-Eilev Fagermo, fremtiden til det norske landslaget.

Markus Henriksen og Harmeet Singh var blant spillerne som ble nevnt som fremtidshåp for norsk fotball.

- Ikke nok fart
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var imidlertid ikke helt enig.

- Det viktigste for norsk fotball er ferdigheter og fart. Vi har Markus Henriksen i Rosenborg. Han er god Tippeligaspiller. Jeg tror ikke det blir noe internasjonalt. Det er ikke fart nok. Det er det heller ikke i Harmeeth Singh for eksempel. Hvis Drillo skal få Norge bedre nå, må vi ha fart og ferdigheter, sa Odd-treneren.

Fjorårets store komet i Tippeligaen lar seg imidlertid ikke provosere av Fagermos kommentarer.

- Alle skal få mene hva dem vil. Vi får se hvordan det ser ut om ti år. Den som ler sist, ler best, sier Markus Henriksen til Nettavisen.

- Fornøyd med sølv
19-åringen, med draktnummer 19 på ryggen, måtte sammen med resten av Rosenborg-laget se på at Molde stakk ifra i kampen om gullet. Dette til tross for at RBK vant begge oppgjørene mot Ole Gunnar Solskjærs menn denne sesongen.

- Med den starten vi fikk på sesongen, er vi ikke å skuffa. Vi er fornøyd med å komme tilbake, selv om vi ikke har vært så bra nå i det siste. Klarer vi å ta sølv, er vi fornøyd med det.

Midtbanespilleren er ikke i tvil om at Rosenborg er gode nok for sølv denne sesongen.

- Vi skal ha medalje og da må vi slå Tromsø. Det er mye artigere å bli nummer to, enn nummer tre, så klart.

- Tøft i Tromsø
Han har imidlertid ingen problemer med å innrømme at Molde har vært det beste laget i Tippeligaen denne sesongen.

- Molde har vært best, og det vises på tabellen. Etter forrige sesong mistet vi fire av de mest sentrale spillerne uten at vi fikk erstattere på plass med en gang. Det merkes.

- Tok det tid å venne seg til Jan Jönssons filosofi og spillestil?

- Vi har spilt litt annerledes i år, men jeg tror ikke det var greia. Det var ikke lett å miste så mange sentrale spillere. Vi kom sterkt etter en dårlig start, men har vært litt nede igjen i de to-tre siste kampene.

Kommende helg spiller Rosenborg bortekamp mot Tippeligaens beste hjemmelag, Tromsø. Henriksen er klar over at det er en tøff oppgave som venter.

- Det blir veldig tøft, og det er alltid vanskelig å spille borte mot Tromsø. Datoen vi spiller den kampen, gjør ikke oppgaven enklere, men vi skal brette opp ermene og gjøre jobben.

Kampen om sølvet i årets tippeliga spilles på Alfheim kommende søndag og kan følges i vårt livesystem.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag