- Den tøffe tiden er over

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Overgangen fra Sandefjord i fjor ble tøff. Men i serieåpningen viste Jørgen Jalland (26) hvorfor Vålerenga kjøpte ham.

14.04.04 11:35

Les alt om mandagens kamper.

Her kan du lese om kamputviklingen på TV 2 Nettavisens splitter nye livesystem samt finne spillerbørs fra kampen.

VÅLERENGA - BODØ/GLIMT 1-0: Jalland kom til Vålerenga i fjor sommer, men klarte aldri å vise det klassespillet og den målteften han hadde i Sandefjord. I serieåpningen mot Bodø/Glimt på tirsdag viste han seg endelig fram, og etter 66 minutter scoret han seiersmålet.

- Helt nydelig. Det var tre spillere foran meg som gikk i klinsj, dermed kunne jeg hoppe opp uforstyrret og styre ballen i mål, sa Jalland om scoringen fra David Brockens corner.

- Ikke fornøyd
Scoringen var Jallands første i VIF-trøya - og et solid svar til kritikerne som mente han var et feilkjøp. Han har brukt tid på å bli varm i Vålerenga-trøya, og var inn og ut av laget i fjor høst.

- Klart det var vanskelig i fjor. Jeg var ikke fornøyd med meg selv i det hele tatt. Vålerenga spilte en divisjon høyere enn jeg var vandt med og det var et lag som sleit litt. Jeg trengte tid på å finne meg til rette og bli trygg på et annerledes spillesystem, sa Jalland til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Men nå føler jeg at jeg er i gang igjen og at jeg har tillit. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa han.

Defensivt Glimt-lag
Sammen med Ardian Gashi var Jalland den drivende kraften på VIFs midtbane, noe som ikke kan sies om spillende trener Kjetil Rekdal. Hvorfor han har gått på enda en sesong er ikke godt å si. Han er enda tregere enn i fjor og mot Glimt var ikke en gang pasningsfoten intakt.

Særlig i 1. omgang var begge lag svake. De eneste høydepunktene var Trond Fredrik Ludvigsens lure skruskudd som traff krysset og spratt ned på streken og VIF-keeper Pa Dembo Tourays 60-metersutkast.

- Jeg er skuffet over Glimt. De tok sølv i serien og cupen i fjor, men i dag lå de med 10 mann bak og satset på kontringer. Det var vi som ville spille fotball, men det ble vanskelig, sa Jalland.

Fornøyd Rekdal
Kjetil Rekdal er enig i at Oslo-laget var under pari, men i øynene hans skinte bare glansen av tre deilige poeng.

- Vi har mer å gå på, men jeg er fornøyd med seier. Vi jobber for å få satt en førsteellever, men det tar nok litt tid. Glimt var nær scoring, men vi jobbet oss sakte, men sikkert inn i kampen igjen. Til slutt var det en kamp der første målet vinner, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen.

- Vi kommer tilbake
- Vi vet at vi kan bedre enn dette. Det er bare første serierunde og vi tapte den første kampen i fjor også. Vi kommer tilbake, sa Glimt-trener Øystein Gåre.

- Vi må bli bedre enn i dag. Vi må tørre mer og ikke være redde for å prestere. Men det er jeg overbevist om at vi vil gjøre utover, sa Gåre, som nok savnet midtbanemotoren Runar Berg. Men han er tilbake til hjemmekampen mot Odd Grenland på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag