*Nettavisen* Sport.

- Den tøffeste avgjørelsen jeg noensinne har tatt

SISTE AKT: Steven Gerrard er inne i sin siste Liverpool-sesong. Foto: Peter Byrne (PA / NTB scanpix)

Denne sesongen blir Steven Gerrards siste i Liverpool.

02.01.15 11:09

Fredag kom bekreftelsen mange Liverpool-supportere har fryktet.

- Dette har vært den tøffeste avgjørelsen jeg noensinne har tatt, og både jeg og familien har vært preget av den i lang tid. Jeg offentliggjør dette nå for at manageren og laget ikke blir distrahert av spekulasjoner om fremtiden min, sier Gerrard i en uttalelse.

34 år gamle Gerrard har spilt for rødtrøyene helt siden debuten mot Blackburn tilbake i 1998, men nå går det altså mot slutten for en stor Liverpool-karriere.

- Liverpool har vært en enorm del av livet i lang tid, og det blir vanskelig å si farvel. Men jeg føler det er til det beste, både for meg, familien min og klubben, sier Gerrard i pressemeldingen.

PREGER NYHETSBILDET: 17 sesonger, 695 kamper, 180 mål, 10 troféer. Én Steven Gerrard. Slutten på en æra. Slik hylles Steven Gerrard i fredagens utgave av Liverpool Echo.

- Det er mitt inderlige ønske at jeg en dag kan returnere til Liverpool og tjene klubben igjen, sier han.

Nå fortsetter Liverpool-kapteinen karrieren et annet sted enn England.

- Jeg skal spille videre, men jeg kan ikke bekrefte hvor det blir. Det jeg imidlertid kan si, er at jeg ikke kommer til å spille for en klubb som kan møte Liverpool, sier han.

- Mer enn en legende
Manager Brendan Rodgers hyller sin egen kaptein etter fredagens avgjørelse.

- Det er en tilnærmet umulig oppgave å finne ord som er gode nok til å beskrive Steven Gerrard og hans betydning for Liverpool. Vi er i en tid hvor ordet «legende» blir brukt for mye, men det yter faktisk ikke Steven rettferdighet, sier Rodgers, som mener Gerrard er en av tidenes største spillere.

Han ble imponert av 34-åringen fra første stund.

- Da jeg kom hit som ny manager, tok han meg til side og forsikret meg om at han ville støtte meg 100 prosent, og at han ville gjøre alt for at idéene mine og min måte å jobbe på ville lykkes. Han har ikke bare holdt ord, han har overgått dem, roser Rodgers.

Han er ikke alene om å hylle kapteinen. På Liverpools hjemmeside har 23 spillere lagt ut sine egne hilsener til klubbens avtroppende superstjerne.

Steven Gerrard har spilt 695 kamper for den engelske storklubben og scoret 180 mål.

- En trist dag for Liverpool og engelsk fotball. Alt i alt synes jeg det er en riktig avgjørelse, skriver tidligere lagkamerat Jamie Carragher på Twitter.

10 troféer
Kun fem spillere har scoret flere mål i Liverpool-drakta enn midtbanespiller Gerrard. Bare Jamie Carragher (737) og Ian Callaghan (857) har spilt flere kamper i den røde trøya, Gerrard står foreløpig med 695 opptredener.

- For en spiller han har vært for Liverpool. Han har tatt laget til et nivå de aldri hadde nådd uten ham, mener Gary Lineker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

10 troféer: Steven Gerrard vant aldri Premier League, men han har vært med på mange triumfer i den røde drakten. Størst av alt: Champions League-seieren i 2005, som man ser avbildet i midten her. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Gerrard kom til Liverpool som åtteåring og kan se tilbake på en utrolig karriere. Totalt har han vunnet 10 troféer i den røde drakta, størst av alle den utrolige kvelden i Istanbul i 2005.

Da var han enestående i snuoperasjonen som gjorde at Liverpool vant Champions League på straffer etter å ha ligget under med 0-3 ved pause for AC Milan.

- Lojal
Men han har aldri vunnet Premier League, og det vil han heller neppe få oppleve. Det skal ikke være aktuelt å spille for en annen engelsk klubb enn Liverpool, et mantra som har gjeldt hele karriere, selv om en overgang til Chelsea var en signatur unna i 2005.

- Han hadde vunnet langt mer om han hadde skrevet under for Chelsea, men han holdt seg lojal mot en klubb som ofte var middelmådig. Liverpool har nådd høyder de aldri ville gjort uten Gerrard, skriver The Telegraph.

Den engelske landslagsspilleren er blitt et ikon for klubben han selv har elsket i mange år.

- Kutt meg i armen og jeg blør Liverpool-rødt, sa Gerrard i 2006.

Det er det ingen som betviler. Nå går det imidlertid mot slutten for karrieren i hans elskede, røde drakt.

Steven Gerrard vil uansett alltid være en stor del av Liverpools historie.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag