- Den verste dagen i mitt liv

Foto: Getty Images/All over Press

Derfor lengter Roberto Mancini etter suksess i Europa.

03.10.12 14:39

Med tårer i øynene tok Sampdoria-kaptein Roberto Mancini den tunge veien opp til podiet for å ta imot sølvmedaljen etter å ha tapt europacupfinalen for Barcelona på Wembley i 1992.

Sampdorias storlag, med stjerner som Gianluca Pagliuca, Gianluca Vialli og Attilio Lombardo, hadde spilt seg helt fram til finalen, men etter ekstraomganger mot Hristo Stoichkov, Pep Guardiola og co. ble det stopp.

Ronald Koeman ble kampenes eneste målscorer da han banket ballen i mål i det 111. spilleminutt.

- Den verste kvelden i mitt liv
Tapet gikk hardt inn på Mancini, som raste mot dommeren etter at han ga Barcelona et billig frispark, som ledet til seiersmålet. Verken han eller trener Vujadin Boskov deltok på pressekonferansen etter kampen.

20 år eldre og klok av skade, kan Mancini endelig få sin revansje. Denne gangen som manager. Årets finale skal nemlig også spilles på Wembley.

Manchester City åpnet med tap borte mot Real Madrid og trenger poeng i onsdagens kamp mot Borussia Dortmund. Det vet Mancini, som neppe har glemt finaletapet i 1992.

- Det var den verste kvelden i mitt liv. Den neste dagen var imidlertid enda verre, det er da man innser hvilken mulighet man har kastet bort, har Mancini sagt om finaletapet ifølge Goal.com.

Italieneren innrømmer at det var vanskelig å komme over nederlaget.

- Jeg ville så inderlig vinne. Den pokalen hadde alltid vært limt fast i hodet mitt, og jeg klarte så vidt å komme meg over tapet.

HTML EMBED

Bryr seg ikke om kritikken
Før møtet med Borussia Dortmund, blir det satt spørsmålstegn ved Mancinis evne til å lede lag i Champions League. Han har bare nådd kvartfinalen én gang etter forsøk med Lazio, Inter og Manchester City.

- Jeg trenger ikke å lære. Fotballen er den samme, det er fortsatt 11 mot 11. Problemet er at vi møter de beste lagene fra andre land og hver kamp er vanskelig, sier Mancini til Sky Sports.

Italieneren legger ikke skjul på at han har tittelambisjoner, men er klar på at laget hans må ta ett steg av gangen.

- Jeg håper at jeg kan forbedre Champions League-statistikken min. Jeg tror det kommer en dag da vi kan vinne, men vi er i en vanskelig gruppe.

- Min ambisjon er å vinne, men vi har fem kamper igjen, og vi vil videre til sluttspillet. Det blir vanskelig, konstaterer han.

- Vi må bli bedre
Mancini er sikker på at hans lag er minst like sterkt som rivalene i Premier League, men å venne seg til Champions League-spill vil ta tid.

- Vi er like gode som Manchester United og Arsenal. Se bare hvordan vi forbedrer oss i Premier League. Jeg tror vi trenger tid til å forbedre oss i Champions League, men vi har ikke den tiden.

- Vi kan ikke slippe inn mål som vi gjorde mot Real Madrid. Hvis vi vil gå videre, må vi forbedre oss kjapt.

Og tro ikke at en Champions League-triumf ikke vil være en personlig seier for Mancini. Dagen etter finaletapet for Barcelona i 1992 sa han følgende:

- Før eller senere vil jeg få min mulighet til å løfte europacuptrofeet.

2013 kan bli året da Roberto Mancinis får revansje.

Følg onsdagens kamp mellom Manchester City og Borussia Dortmund på nalive.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.