RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne kampen er viktigere enn El Clásico

KLAR FOR RETUROPPGJØR: Barcelona og Luis Suarez kan sende Manchester City ut av Champions League.
KLAR FOR RETUROPPGJØR: Barcelona og Luis Suarez kan sende Manchester City ut av Champions League. Foto: Rui Vieira (Ap)
Sist oppdatert:
Klart for skjebneuke for Barcelona.

Barcelona står foran fem dager som potensielt sett kan avgjøre klubbens tittelfangst denne sesongen. Da passer det godt at laget er i forrykende form.

Onsdag kommer Manchester City på besøk til Camp Nou i returkampen i mesterligaens åttedelsfinale. Det første møtet på engelsk jord endte 2-1 til Barcelona, hvilket gir mannskapet til Luis Enrique et utmerket utgangspunkt.

Fire dager senere er det tid for sesongens annen El Clásico i den spanske ligaen, og stormøtet med Real Madrid kan fort vise seg å bli meget viktig for utfallet av gullkampen. Barcelona har ett poengs forsprang til erkerivalen foran søndagens duell på Camp Nou.

Storform
El Clasico-møtet oser av prestisje og viktighet, men midtbaneveteran Andrés Iniesta nøler likevel ikke med å kalle onsdagens kamp mot Manchester City hakket mer avgjørende.

- Den kampen er nok enda viktigere. Hva hadde vært bedre enn å komme inn i søndagens kamp med en seier, en god følelse på banen og å vite at vi er ett skritt nærmere mesterligamålet vårt, sier han.

- Som fotballspiller lever man i nuet når man går på banen, og onsdagens kamp er veldig, veldig viktig for at vi skal klare det vi ønsker, tilføyer Iniesta.

Barcelonas form den siste tiden tyder på at både City og Real Madrid skal få trøbbel. Laget har vunnet 16 av sine 17 siste kamper og er også klar for finalen i den spanske cupen.

For Manchester City er utgangspunktet ganske annerledes. Lørdag ble det smertefullt 0-1-tap for Burnley i Premier League, hvilket betyr at ligagullet stadig rykker nærmere premieskapene på Chelseas hjemmebane Stamford Bridge.

City har i tillegg en meget brokete historie i mesterligaen. Laget har aldri tidligere spilt seg fram til kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.

Advarer spillerne
Iniesta er imidlertid oppmerksom på at mannskapet til Manuel Pellegrini kan komme til å fyre på samtlige sylindere på Camp Nou.

- Jeg er ikke City-spiller, så jeg kan ikke forklare hva som har skjedd (i mesterligaen tidligere), men min oppfatning av dem har ikke endret seg. Det er et meget godt lag, med mange gode spillere, som er vanskelig å slå, sier han.

Barca-sjef Luis Enrique advarer også spillerne sine mot å ta noe for gitt.

- Det vil være meget farlig å tro at dette er avgjort etter den første kampen. Vi må forsøke å vinne også denne kampen og se på hva vi kan gjøre bedre enn motstanderne våre, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere