*Nettavisen* Sport.

- Denne klausulen reddet Moyes - helt til nå

KLAUSUL: Manchester United trenger bare å betale David Moyes én årslønn for å sparke ham nå som klubben havner utenfor topp fire. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Det kan ha vært økonomiske motiver bak den lange ventetiden.

22.04.14 20:05

Tirsdag formiddag bekreftet Manchester United at David Moyes er ferdig som manager i klubben.

Topp fire røk
Ifølge The Independent ble avgjørelsen om å sparke Moyes diskutert i United-styret allerede etter tapet for Olympiakos 25. februar.

Grunnen til at de har ventet såpass lenge kan ha vært økonomisk motivert.

Manchester United har nå ingen matematisk mulighet til å havne blant de fire beste i Premier League denne sesongen. Det betyr ifølge Independent at United kun trenger å betale Moyes én årslønn når han nå har fått sparken ett år ut i sin femårsavtale.

Når det først har gått som det har gått denne sesongen, skulle en kanskje tro at United ville la Moyes fortsette de siste fire kampene, men det skal være en god grunn til at de valgte ikke å gjøre det.

Ledelsen i styret er nemlig interessert i å komme i gang på overgangsmarkedet så fort som mulig og gjerne i god tid før VM starter. Luke Shaw og Toni Kroos står fortsatt høyt på Uniteds ønskeliste.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=J38Jzxj_6JK_HhUtZ4b9mHuaHokEmY7z8bhcerIwLnZT57sKzgZBMgnLKSNSkrRaaAdtqx8qxgWkOcqVujS6yTrFo5qSsQBKrj7MQ9HD43mu-sRTL9KrCdu7kW9vEEPoj5rqTdJMayI&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Van Gaal aktuell
Etter 3-0-tapet for Liverpool i mars, skal Moyes ha gjort et halvhjertet forsøk på å si opp, men ledelsen skal ha gitt ham tid til å tenke seg om først.

Hvem som nå skal erstatte skotten på litt lengre sikt, er nå det store samtaleemnet. Jürgen Klopp skal være høyt ønsket, men lite sannsynlig. Louis van Gaal skal også være svært aktuell. Også Diego Simeone, Laurent Blanc og Diego Simeone har blitt nevnt i sammenheng med United-jobben.

Selv om Moyes' skjebne kan ha blitt avgjort 25. mars, var det i møtet med Stoke noen uker tidligere at blålysene begynte å blinke for mange. Da spilte nemlig Robin van Persie, Wanye Rooney og Juan Mata sammen for første gang - United tapte kampen 2-1.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag