RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne Premier League-klubben er perfekt for Martin

POPULÆR: En rekke storklubber følger Martin Ødegaard nøye.
POPULÆR: En rekke storklubber følger Martin Ødegaard nøye. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Daily Mail-journalist vurderer Norges vidunderbarn.

DRAMMEN (Nettavisen): 15 år gamle Martin Ødegaard fikk sin debut i Tippeligaen denne sesongen og nylig ble han også tatt ut på A-landslaget.

Spilleren har allerede blitt koblet med klubber som Bayern München og Manchester United og så sent som lørdag satt det speidere fra England på tribunen for å følge unggutten i tippeligamøtet med Stabæk i Drammen.

Det var imidlertid ikke bare speidere som hadde tatt turen for å kikke på den lovende unggutten. Storavisen Daily Mail var også på plass på Marienlyst.

Journalist Matt Barlow forteller til Nettavisen at avisen ikke nølte med å ta turen til Norge da de fikk høre at en 15-åring var tatt ut på Norges landslag. Siden England møter Norge snart, var unge Ødegaard ekstra interessant.

- Utrolig moden
I likhet med alle andre på tribunen, lot også den engelske journalisten seg imponere av Godset-spilleren og skryter uhemmet av nordmannen.

- Jeg sitter igjen med samme inntrykk som alle andre. Han er utrolig moden for alderen og holdningen hans er fantastisk. Han er jo 15 år, men han ser ikke ut som noen skolegutt på banen. Han krever å få ballen av lagkompisene og tar alle dødballer. Han setter virkelig sitt preg på kampen. Dere må være utrolig begeistret, vil jeg tro, sier Daily Mails utsendte mann til Nettavisen.

Etter å ha sett det norske supertalentet i to ganger 45 minutter trekker Barlow sammenligninger mellom Ødegaard og en brasilianer som også ble sett på som et vidunderbarn i ung alder, nemlig Chelsea-stjernen Oscar.

- Martin virker ikke som noen typisk nord-europeisk spiller. Han beveger seg mer som en spanjol eller en søramerikaner. Han minner meg om Oscar i Chelsea. Martin har samme kroppsbygning- og form som han. De bruker også ballen på samme måte. Martin er selvsagt fortsatt ung, da, sier Barlow.

- Tror du Martin kan bli en bra Premier League-spiller en gang?

- Ja, jeg ser ingen grunn til at han ikke skal kunne bli det. Premier League er jo en liga bestående av mange kulturer nå. Du har spillere fra Europa, spillere fra Asia, fra Afrika, fra Sør-Amerika og andre steder, mener han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DAILY MAIL: Engelske Matt Barlow intervjuer David Nielsen.


- Arsenal
Ødegaard er som kjent Liverpool-supporter, men har tidligere trent med Bayern München. Barlow ser likevel for seg en annen klubb for unggutten.

- For meg ser han ut som en Arsenal-spiller. Det er noe med måten han behandler ballen og beveger seg, det er en flyt som minner om den måten Arsène Wenger (manager i Arsenal) liker at midtbanespillerne har, sier han.

Barlow føler seg likevel trygg på at flere klubber følger nøye med.

- Jostein Flo er jo sportsdirektør her i Strømsgodset, er han ikke? Og Tore Andre Flo er etter som jeg skjønner veldig involvert hos Chelsea, hinter han.

- Jeg er sikker på at Liverpool også følger med, legger han til.

Etter møtet mellom Strømsgodset og Stabæk lørdag fikk Barlow en lengre prat med Godset-sjef David Nielsen. Senere fikk han også møte Ødegaard.

Nielsen, i likhet med Ronny Deila før ham, var som vanlig full av lovord om mannen som tirsdag trolig får sin landslagsdebut for Norge og blir med det tidenes yngste spiller på det norske A-landslaget noensinne.

LITT BEKYMRET: David Nielsen.

Litt bekymret
Nielsen er imidlertid litt bekymret for at alt oppstyret rundt unggutten, med besøkende speidere og utenlandsk presse, tar for mye av fokuset.

- Jeg er selvfølgelig redd for at lagets prestasjoner skal drukne i det fokuset på hvordan Martin spiller. Men dette er noe som foregår i media og spillerne som er her har fult fokus på sine oppgaver, sier Strømsgodset-sjefen.

- Vi har andre spillere som gjør det bra. Mot Stabæk taper vi en fotballkamp og da bør det være i fokus, ikke hvordan en enkeltspiller har gjort det. Vi lar det som skjer i media være i media og fokuserer internt på det viktige, sier Nielsen.

Ødegaard selv tror ikke alt oppstyret rundt ham påvirker lagkompisene.

- Nei, det tror jeg faktisk ikke. Både jeg og de takler dette veldig bra, så det løser vi helt fint, svarer 15-åringen på Nettavisens spørsmål.

Onsdag klokken 18 spiller Ødegaard og Norge mot De forente arabiske emirater i Stavanger.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere