RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne spilleren ville jeg ha

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)
Sist oppdatert:
Klar tale fra Ole Gunnar Solskjær.

MOLDE (Nettavisen): Under Moldes 2-0-seier over Sogndal i juni i fjor bestemte Ole Gunnar Solskjær seg for at han ville ha Even Hovland (22) til Molde.

Solskjær ble så imponert over det han så av Even Hovland fra sidelinjen i Moldes jubileumskamp mot Sogndal, at han i klubbens styremøte samme kveld ga klar beskjed om at Hovland var spilleren Molde-manageren ville ha.

- Etter jubileumskampen mot Sogndal gikk jeg rett i styremøte og sa at denne spilleren ville jeg ha, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Var snakk om astronomiske summer

- Full kontroll
Even Hovland var banens klare ener da Sogndal var motstander for Molde i jubileumskampen i juni i fjor. Sogndal-stopperens prestasjoner i den kampen overbeviste Solskjær om å handle.

- Han hadde full kontroll på spissene våre. Han var både fysisk sterk og tok angriperne våre på tempoet. Det ga meg den bekreftelsen jeg trengte for å vite at dette er en type spiller jeg vil ha.

Nå har Solskjær endelig fått sin mann på en 3-årskontrakt der overgangssummen er ukjent, men det spekuleres i at Molde punger ut 8 millioner kroner for stoppertalentet.

Solskjær ønsker ikke å snakke for mye om overgangssum, men mener både Molde og Sogndal bør være fornøyde med avtalen.

- Det har vært en god dialog mellom klubbene og jeg tror både vi og Sogndal skal være godt fornøyde, sier Solskjær.

LES OGSÅ: - Thioune forlater Molde

Solskjær avgjorde
Solskjær mener Hovland vil gli godt inn i et allerede ungt og talentfull Molde-lag.

- Han er en ledertype med stort potensial. Han vil påvirke kulturen i klubben. Han er en målbevisst og ambisiøs type som de andre unge spillerne i Molde, Even er både god med ball og har et fysisk nærvær som vi savner i klubben, sier Solskjær.

Even Hovland bekrefter langt på vei at å ha United-legende Solskjær som trener var viktig når stopperen skrev under for seriemesteren.

- Jeg fikk snakket med Ole Gunnar og hans planer for Molde videre. Det var ikke veldig vanskelig å bestemme seg når jeg hørte hva sjefen selv hadde å si, sier Hovland til Nettavisen.

Hovland har også vært gjenstand for spekulasjoner der han har blitt linket til den styrtrike russiske klubben Anji og det har ryktes at han har blitt tilbudt en stor sum i lønn.

- Russland var aldri et alternativ. Dette der har jeg tatt med knusende ro, sier Hovland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere