*Nettavisen* Sport.

- Denne tabben må Tippeliga-klubbene unngå

Se fredagens Tippeliga-hangout her.

04.04.14 18:31
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ld8KwQBMGYbgX-zSNsDP4s1V01belHkuJUMmT4sOrA22uOAIeEdM8pHOHTEL-gnd-7ZRUZ-8WlyLQdD8W719IJ8ie--uAK_VpYrmwZlerpC5EqJfA8L7bVHkD5_77USlhA-sx6RTr6g&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

I fredagens Tippeliga-hangout var temaet talentspeiding i norsk fotball, eller mangelen på det sådan.

Nettavisens Tippeliga-ekspert Joakim Jonssons blogginnlegg fra torsdag denne uken tok opp en rekke interessante problemstillinger om dette temaet.

- Neglisjert
«Jeg spør meg ofte hvorfor speiding i det nærmeste er neglisjert i Norsk fotball og jeg har fortsatt til gode å finne et eneste godt argument.

Den vanligste grunnen blant klubbene for at man ikke har en speider ansatt er at det er for dyrt. Det er den aller dårligste grunnen jeg vet om. Har man lite penger så må man være ekstremt nøye i spillerrekruteringen og da er behovet for en speider større enn noen gang. », skrev Jonsson.

Nettavisen tok fredag en nærmere titt på dette, i ukens utgave av Tippeliga-hangout.

Speider på heltid
Med oss på laget fikk vi direktør Arne Larsen Økland i Viking og Rosenborg-speider Stig Torbjørnsen.

Viking er en av ytterst få klubber som har ansatt en speider på heltid, og Økland kunne fortelle at dette bærer frukter for rogalendingene.

Gary Goodchild, som tidligere var juniortrener i Viking, er nå ansatt som speider på heltid.

- Han har styrket vårt arbeid. Vi har nå en god oversikt over skandinavisk fotball på A-lagsnivå, så vel som juniornivå. Den jobben som blir gjort for å kartlegge markedet, er veldig viktig, sier Økland til Nettavisen.

- Du må snakke med dem
Han understreker også viktigheten av å unngå å gå etter feil spillere.

- Du er nødt til å se spillerne flere ganger live. Du må snakke med dem personlig og finne ut om spillerne eventuelt passer inn i spillergruppa og i filosofien.

- Hvis ikke sitter du fort igjen med spillere på store kontrakter, som du ikke blir kvitt.

Se videoen for å finne ut hva mer Arne Larsen Økland hadde å si om temaet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.