RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne turneringen er en del av min historie

José Mourinho kan skrive historie om han vinner mesterligaen med Chelsea denne sesongen.
José Mourinho kan skrive historie om han vinner mesterligaen med Chelsea denne sesongen. Foto: Glyn Kirk (Afp)
Jose Mourinho vil skape mesterligahistorie.

Denne sesongen kan Chelsea-manager José Mourinho bli den første manageren som vinner mesterligaen med tre ulike klubber. Første hinder på veien er Schalke onsdag kveld.

José Mourinho har vunnet mesterligaen med Porto (03/04) og Inter (09/10). I løpet av sine år i Chelsea har han aldri klart det med London-klubben. Skulle han klare det denne sesongen, vil han bli den første manageren som klarer bragden med tre ulike klubber.

- Denne turneringen er en del av min historie. Det er enkelt: Hvis jeg vinner med tre klubber er det unikt. Selvfølgelig har jeg ambisjoner om å vinne den igjen.

Likevel er det ikke å skape historie som motiverer manageren.

- Det som driver meg er å vinne. Jeg jobber ikke for meg selv. Jeg jobber for klubben, spillerne og supporterne. Det er bra om jeg klarer det i løpet av karrieren, men det er langt ifra noen besettelse, sa Mourinho under tirsdagens pressekonferanse.

Revansj

For annet år på rad ble Chelsea og Schalke trukket i samme gruppe i mesterligaen. Forrige sesong endte kampene mellom lagene med 3-0-seier til London-klubben ved begge anledninger.

Mens Mourinho og Chelsea har fått en drømmestart i England, har det gått helt motsatt vei for Schalke og trener Jens Keller i Tyskland.

Den tyske klubben har mye å revansjere når de gjester Stamford Bridge onsdag kveld, men oppladningen har vært alt annet enn optimal.

Skader

For mens Chelsea har startet med fire seirer av fire mulige i serien, har Schalke kun tatt ett fattig poeng på sine tre første kamper. Det har fått det til å blåse friskt rundt trener Jens Keller. 43-åringen mener skadesituasjonen må ta skylden for den svake starten.

- Som du kan se er det utrolig vanskelig for oss å takle så mye fravær. Mot Borussia Mönchengladbach hadde vi fire spillere som ikke hadde spilt på en måned, sa Keller etter helgens 1-4-tap. Han innser at de har en stor utfordring foran seg på Stamford Bridge.

- Chelsea er på et høyere nivå enn oss for øyeblikket, fastslo han.

Ny inngang

- Vi vet at Schalke har skadeproblemer bakover på banen. Vi vil prøve å utnytte det, sa Branislav Ivanovic.

- Men vi vet hvor vanskelig hver kamp i mesterligaen er, og derfor må vi være konsentrert fra første minutt, fortsatte høyrebacken.

José Mourinho mener Schalkes svake resultat i helgen kan gjøre det tyske laget bedre rustet til onsdagens kamp.

- Jeg ser ikke sammenhengen mellom at de tapte forrige kamp og at de skal være svake mot oss. Det kan føre til at de får en ny inngang til kampen og det kan gjøre dem sterkere, sa 51-åringen.

Maribor og Sporting Lisboa er de to siste lagene i mesterligaens gruppe G. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere