RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Der ble David Moyes to år eldre

MØTER BAYERN: David Moyes og Manchester United fikk en tøff trekning i Champions League.
MØTER BAYERN: David Moyes og Manchester United fikk en tøff trekning i Champions League. Foto: Paul Ellis (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester United møter Bayern München.

Fredag ble kvartfinalen i årets Champions League klare.

Åtte sterke lag har tatt seg videre i turneringen og nå begynner det virkelig å dra seg til. Veien til en semifinale blir beintøff for alle lagene involvert.

Den kanskje tøffeste trekningen var det Manchester United som fikk.

Laget fra England skal møte tyske Bayern München over to kamper. Tyskerne vant turneringen i fjor og har vist enda bedre form så langt denne sesongen.

Bayern sendte Arsenal, som ligger foran Manchester United i Premier League, ut av turneringen i åttendedelsfinalen og blir en tøff nøtt å knekke for United.

Nettavisen fulgte trekningen LIVE

Siste sjanse
United har slitt under manager David Moyes denne sesongen og Champions League er storklubbens eneste mulighet på et trofé denne sesongen.

- Og der ble David Moyes to å eldre. Manchester United - Bayern i kvartfinalen av Champions League, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Bayern-kaptein Philipp Lahm sier følgende om møtet med United:

- Vi kan ikke bry oss om at United ligger langt ned i Premier League. Vi må reise dit og spille angrepsfotball og score mål. Jeg tror ikke det har så mye å si om vi spiller hjemme eller borte i første kamp. Forrige sesong spilte vi ofte på hjemmebane først og vant likevel mye. Det viktigste er å score borte.

De øvrige oppgjørene blir også noen godbiter.

Barcelona møter for eksempel La Liga-kollega Atletico Madrid. Madrid-klubben har vært en av sesongens store overraskelser og levert bra både i liga og i europacupen. Spissen Diego Costa har vært sentral for hovedstadslaget.

Real Madrid på sin side møter tyske Borussia Dortmund. Tyskerne tok seg helt til finalen sist sesong, men har ikke vært like sterke i år. Jürgen Klopps gutter blir uansett ingen kasteball og slo ut nettopp Real i semifinalen i fjor.

Zlatan vs. Mourinho
Den siste kampen ble Paris Saint-Germain mot engelske Chelsea. Eller José Mourinho mot Zlatan Ibrahimovic, om du vil. Chelsea vant turneringen tilbake i 2012 og under Mourinhos ledelse er det meste mulig for londonklubben.

Chelsea topper Premier League og har sett solide ut denne sesongen.

Det samme har også PSG gjort. Klubben til svenske Zlatan Ibrahimovic hadde få problemer med Bayer Leverkusen i åttendedelsfinalen og den hardtsatsende klubben ønsker nok mer enn noe annet å vinne Champions League.

- Det blir de engelske ligalederne mot de franske ligalederne. Dette kommer til å bli en vakker kvartfinale, sier PSG-direktør Jean-Claude Blanc.

Slik spilles kvartfinalene:
Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Borussia Dortmund
Paris St. Germain - Chelsea
Manchester United - Bayern München

*Førstnevnte lag spiller hjemme først.
*Kampene spilles 1. og 2. april og 8. og 9. april


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere