*Nettavisen* Sport.

- Der skal det være 3-2, Mario

Foto: Afp

Men «Super-Mario» ble ikke helten mot Roma.

16.12.13 23:05

MILAN – ROMA 2-2:

Et Milan-lag, som til tross for å ha tatt seg videre i Champions League har hatt en dårlig sesongstart i hjemlig liga, tok mandag kveld imot serietoer Roma hjemme på San Siro.

Roma har, i motsetning til Milan, imponert stort denne sesongen i Serie A. Til tross for fire uavgjort på de fem siste kampene lå de før kampen på en sterk andreplass, bare seks poeng bak Juventus med en kamp mindre spilt.

Balotelli nær ved å avgjøre
Det kan se ut til å ha blitt en trend å sparke trenere de siste dagene, og om ikke Allegri klarer å snu skuta på San Siro, er det usikkert hvor lenge tålmodigheten til Milan-eier Silvio Berlusconi varer.

I kveldens kamp var Milan-trener Massimiliano Allegri avhengig av et godt resultat, skulle han beholde jobben. Og Milan-guttene viste styrke da de to ganger kom tilbake mot Roma, og sikret resultatet 2-2.

De sviktet likevel da det gjaldt som mest, og Mario Balotelli burde sendt Milan opp i 3-2 på overtid.

- Der skal det være tre-to, ropte C More-kommentator Per Jarle Hegglund da italieneren brant sin kjempesjanse.

Roma tok ledelsen
Det var ikke noe sjokk at det var gjestene fra Roma som tok ledelsen, og et kvarter ut i kampen satt Mattia Destro ballen i mål for hovedstadslaget.

Milan på hjemmebane er likevel ingen lekestue, og midtstopper Cristián Zapata headet inn utligningen fra kort hold på en corner etter en halvtime. 1-1 var også resultatet til pause.

Keeper i fokus
Like etter pause måtte Milan gjøre keeperbytte. Skadde Christian Abbiati gikk ut. Inn kom den brasilianske unggutten Gabriel.

Bare fem minutter ut i andre omgang viste nettopp Gabriel seg fram, dog i negativ forstand. Gervinho ble spilt gjennom på kanten av sekstenmeteren og Gabriel skled ut og felte ivorianeren. Dommeren dømte straffe til Roma, og keeper Gabriel var heldig som ikke ble utvist i den situasjonen.

Uten Totti på banen var det nederlandske Kevin Strootman som fikk sjansen fra ellevemeteren, og han satt sikkert inn 2-1 til Roma.

Et kvarter før slutt ble det på nytt kamp, da Sulley Muntari satt inn 2-2 utakbart for keeper.

Sjansesløseri
Når kampen gikk inn i de siste ti minuttene dro den seg skikkelig til. Det var masse sjanser til begge lag, og størst sjanse av de alle hadde altså Milan-stjernen Mario Balotelli.

Likevel, alt i alt var 2-2 et rettferdig resultat i en fartsfylt kamp i Milano.

Avgjørende kamper
Roma er nå fem poeng bak serieleder Juventus og møter Catania hjemme på Stadio Olimpico i neste serierunde, 22. desember. Kampen etter er et realt toppoppgjør, da de drar til Torino for å spille mot nevnte Juventus den 5. januar.

For Milans del møter de Inter til lokalderby i neste kamp, 22. desember, og Allegri er fort vekk avhengig av tre poeng der for å beholde jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag