RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Dere glemmer Molde!

Sist oppdatert:
Martin Andresen tar «en Weissflog», men Erik Hamrén lukker ørene.

VÅLERENGA – ROSENBORG 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 16 kamper. 11 seirer. Fem uavgjorte. Sju poengs ledelse i serien.

Etter at Rosenborg søndag snudde 0-1 til 2-1 mot medaljekandidat Vålerenga på Ullevaal måtte RBK-trener Erik Hamrén nok en gang svare på om Rosenborg nå har avgjort kampen om seriegullet.

Les alt om runden her!

Akkurat det begynner han å bli mektig lei av.

- Det er spilt 16 kamper. Det er altfor tidlig å dele ut gullet etter 16 kamper. Og dere har jo snakket om dette i fire-fem kamper allerede, sier en oppgitt Hamrén.

Og den svenske suksesstreneren er ikke i tvil om hvem som er den største trusselen.

- Dere glemmer Molde. Det er ingen som snakker om Molde. De har et veldig bra angrepsspill og gjør det bra i kamp etter kamp etter kamp, poengterer Hamrén.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Skulle vinne
Men det gjør sannelig også Rosenborg. En sesonginnledning med 16 kamper på rad uten tap, er altså klubbrekord. Det sier ikke så lite i en klubb som vant serien 16 av 20 mulige ganger fra 1985 til 2004.

Måten RBK slo Vålerenga på var ganske karakteristisk. De jobbet seg gradvis inn i kampen, malte motstanderen i stykker, hadde mest krefter mot slutten – og marginene på sin side.

- Vi viser en fantastisk mentalitet i denne kampen. Selv om vi kommer under så jobber vi videre og skaper sjanser. På 1-1 hørte jeg spillerne snakke om at denne kampen skulle vi vinne, forteller Hamrén – som ikke var fornøyd med åpningshalvtimen på Ullevaal.

- Da ga vi bort ballen for lett og hadde ikke nok intensitet i det defensive. Vi manglet energi og jobbet ikke for hverandre. Men vi hevet oss, og det siste kvarteret av omgangen var vi bra.

- Tar en Weissflog
Slik forklarer han hvorfor Rosenborg denne sesongen gang etter gang har det lille ekstra:

- Det er flere årsaker. Det mentale er viktig. Vi har tro på å vinne hver kamp. I tillegg har vi den fysiske basisen. Vi blir slitne vi også, men ofte litt mindre slitne enn motstanderen, poengterer Hamrén.

Det er imidlertid ikke bare journalister som mener RBK har avgjort. Etter søndagens kamp, delte også VIF-manager Martin Andresen ut gullet.

- Før denne kampen sa jeg at jeg trodde Rosenborg ville ta gull hvis de vant. Det gjorde de, så jeg tror jeg tar en Weissflog, smiler Andresen - med henvisning til bruduljene under OL på Lillehammer i 1994, da den tyske storhopperen Jens Weissflog provoserte Espen Bredesen m.fl. ved å gratulere Masahiko Harada med gullet i lagkonkurransen før japaneren satte utfor i det avgjørende hoppet.

Gullet glapp for Japan.

Tyskland vant ...

- Selv United måtte selge
Akkurat som Hamrén ikke vil snakke om gull, vil han ikke spekulere i hvem som kanskje forsvinner når overgangsvinduet åpner.

- Hvorfor skal jeg tenke på det nå? Vinduet åpner jo ikke før 1. august. Eller er det 1. juli ...?

Samtidig er han forberedt på at noen kan forsvinne.

- Selvfølgelig. Til og med Manchester United måtte selge en viss spiller for nok penger ...

Mot Vålerenga var det kanskje Anthony Annan og Rade Prica som imponerte mest. Sistnevnte forsvinner neppe fra Lerkendal med det første etter å ha fått en ny vår under Erik Hamrén.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere