RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dere tror jeg er en nådeløs parasitt som suger livsblodet ut av verden

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
FIFA-president Sepp Blatter er lei av beskyldningene som rettes mot ham. Fredag tok han et oppgjør med kritikerne.

Sepp Blatter (77) har vært president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) siden han tok over etter João Havelange i 1998.

I løpet av de årene har sveitseren blitt beskyldt for korrupsjon og økonomisk mislighold flere ganger.

Fredag holdt den utskjelte presidenten en tale på universitetet i Oxford, og da brukte han anledningen til å slå tilbake mot kritikerne.

– Dere tror kanskje jeg er en nådeløs parasitt som suger livsblodet ut av verden og fotballen. Det er få navn mediene ikke har slengt etter meg, og jeg ville løyet hvis jeg sa det ikke plaget meg selv om jeg vet det følger med jobben, sa Blatter.

Blatter og FIFA har spesielt vært i søkelyset etter at Qatar ble tildelt VM i 2022. Mesterskapet må etter alt å dømme flyttes til vinteren på grunn av den ekstreme varmen i landet, og den engelske avisen The Guardian beskyldte tidligere i høst arrangøren for å behandle arbeiderne ved VM-anleggene som slaver.

Avisen skrev at 44 arbeidere fra Nepal hadde omkommet bare mellom 4. juni og 8. august, mange som følge av heteslag.

Beskyldningene har så langt ikke ført til alvorlige konsekvenser for Qatars status som arrangørland, og Blatter ble tidligere i oktober beskyldt for å ikke ta dem alvorlig nok.

Blatter sa blant annet i talen på universitetet at FIFA ofte blir beskyldt for å suge til seg så mye penger som mulig, men at de egentlig ligner mer på Robin Hood. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere