RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor blir han ikke United-spiller i vinter

Sist oppdatert:
Det er trolig for sent, allerede.

Den franske midtstopperen Aymeric Laporte er en av de mest spennende, unge spillerne i Europa og storklubbene følger unggutten tett.

Blant andre har Manchester United ofte blitt koblet med Athletic Bilbao-spilleren, men det er likevel lite trolig at han bytter klubb nå i januar.

La Liga-ekspert Petter Veland er klar på at det er sjelden kost at baskerklubben selger noen midt i sesongen. Athletic har et rykte for å være svært vriene å forhandle med og klubben krever store penger for Laporte.

- Til sommeren
Franskmannen har en utkjøpsklausul på rundt 44 millioner euro og Bilbao-klubben sier ikke ja til et øre mindre enn denne klausulen.

- Skal han forlate Athletic er det mer naturlig at det skjer til sommeren. De gir sjelden slipp på spillere midtveis i sesongen. De tre store fiskene som har dratt fra Athletic-dammen de siste årene er Javi Martinez, Fernando Llorrente og Ander Herrera, alle de har dratt på sommeren, sier Veland til Nettavisen.

- Det er sjelden store spillere drar fra den klubben i januar. Athletic forhandler ikke om spillere, de forholder seg kun til utkjøpsklausul. Det er en tidkrevende prosess, der det blant annet er advokater inne i bildet. Det er mye forarbeid som skal gjøre, før klubbene i det hele tatt få snakke med spilleren, sier han.

Veland tror det nå har gått for langt tid av januarvinduet til at den lovende midtstopperen flytter på seg nå i vinter.

- Det går alltid rykter rundt slike spillere, men jeg har ikke sett noen tydelige rykter som tilsier at en klubb har kommet langt nok i prosessen med å utløse klausulen hans. Det tyder på at det ikke skjer noe i januar, sier Veland.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

- Men til sommeren kan det hende, om kjøpende klubb smeller 44 millioner euro på bordet. Spesielt nå som Athletic har gjort det så dårlig. De er ute av Champions League og ligger på nedre halvdel av tabellen i La Liga.

- Stor framtid
C More-profilen tror Laporte har en stor framtid.

- Han er en framtidig landslagsstopper for Frankrike. Han er én av tre ekstremt lovende unggutter, sammen med Raphael Varane og Kurt Zouma. Han har en stor framtid foran seg, Han er voksen for alderen, rutinert og venstrebeint. Han kaster seg inn over alt og takler så det lukter svidd.

- Den eneste spilleren han ikke har hatt god kontroll på, er Diego Costa. Han har hatt kontr9oll på både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, sier eksperten.

Veland føler at Laporte snart vil bli for god for Athletic.

- Han har større potensial enn klubben han er i. Athletic er en klubb som ikke vil bli en maktklubb i Europa på veldig mange år, sier C More-profilen,

Se hele intervjuet med Petter Veland om Aymeric Laporte i videovinduet øverst i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere