RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Derfor blir LSK et topplag neste sesong

Sist oppdatert:
Optimismen er tilbake på Åråsen.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Deilig. Lettet. Fantastisk. Årets høydepunkt.

Dette er bare noen av reaksjonene Nettavisen får fra Lillestrøm-spillerne i pressesonen etter kampen mot Vålerenga.

Der sikret Åråsen-laget sin tredje strake seier i Tippeligaen. På de fire siste rundene er det bare Sandnes Ulf som har plukket like mange poeng som Lillestrøm (10 av 12 poeng).

Positiviteten er derfor på full fart tilbake på Romerike.

Det er kjærkomment for et Lillestrøm-lag som denne sesongen er blitt kraftig kritisert for dårlige prestasjoner, mange spillerkjøp og manglende evne til å engasjere.

- På tide
Bjørn Helge Riise smilte som en sol der han sto i pressesonen med lua langt nedover øra. Midtbanespilleren synes det er deilig å få bevist at Lillestrøm faktisk er et brukbart fotballag.

- Det er på tide, men jeg har alltid visst hva som bor i dette laget. Nå begynner vi å få det mer og mer frem. I 70 minutter styrte vi kampen mot Vålerenga, og det på bortebane, så det sier hva som bor i dette laget, sier han til Nettavisen.

Nå hinter Riise om at Lillestrøm blir noe helt annet enn en middelhavsfarer neste sesong.

- Det er opp til oss å bevise hvor gode vi kan bli, men jeg har alltid sagt at jeg vil kjempe i toppen. Og hvis vi får alt til å klaffe, skal dette laget kjempe i toppen, mener han.

- Hva har gått galt i år?

- Det er mange nye som har kommet inn, det har vært mange skader og utskiftninger og folk som har byttet posisjoner. Vi har ikke fått satt et lag, og da tar det litt tid før folk blir kjent med hverandre og ting fungerer, sier Riise.

- Mot slutten nå har vi hatt alle tilgjengelige, og da sitter ting med en gang, fortsetter han.

- Ting tar tid
Riise får støtte av LSK-trener Magnus Haglund. Den svenske LSK-treneren rister oppgitt på hodet av alle som har forventet et Lillestrøm-lag som skulle kjempe i toppen allerede denne sesongen.

- Hvis man tar det fra begynnelsen, var det 13 spillere som kom til klubben før sesongen eller på våren. Så fikk vi fem til i juli og august, og mange av dem spiller fast nå. Uansett hva folk sier, tar det sin tid å få et lag til sitte. Vi har fått litt mer tid nå, og begynner å gjøre riktige ting. Laget ser mer ut som det skal se ut, og da kommer resultatene, sier Haglund til Nettavisen.

- Det er alltid vanskelig å vite når ting begynner å gi seg utslag i poeng, men den siste tiden har vist at vi ser bedre ut, fortsetter han.

- Du sa før sesongen at du skulle bygge lag i år, og «attackera» toppen neste sesong. Står du inne for det nå?

- Ja, vi skal fortsette å utvikle oss. Vi har avansert noen plasser på tabellen de siste månedene, og kan kapre enda noen plasser neste søndag. Neste sesong kan vi igjen avansere noen plasser, svarer Haglund.

Vil ha langvarig suksess
LSK-sjefen har måttet tåle sterk kritikk fra LSK-fansen denne sesongen, og både spillestil og disposisjoner i førsteelleveren har blitt kritisert. Haglund har likevel aldri tvilt på at hans vei er den rette vei.

- Jeg har vært gjennom presis samme sak i min tidligere klubb (Elfsborg), der vi begynte dårlig (og til slutt ble mestere i Allsvenskan). Det er en prosess, og jeg vet at det ikke går fort. Skal det bli holdbar fremgang, går det ikke så fort. Vi bygger stein for stein, og mitt mål er at det skal bli langvarig når vi først blir bra, sier han.

Det var derfor ekstra gledelig for den svenske sjefen at LSKs tredje strake seier kom mot hatlaget fra Oslo Øst. Haglund mener den sterke borteseieren mot Vålerenga er sesongens store opplevelse.

- Det er det. Vi har hatt noen fine skalper tidligere også, i stor grad på bortebane, men dette er nok årets høydepunkt, sier den svenske treneren.

Han avslutter med å gratulere Ole Gunnar Solskjær og Molde med seriegull.

- Det er herlig, Molde spiller «jättefin» fotball. Alle gratulasjoner til Ole Gunnar, hans team og hans spillere.

Lillestrøm er nå oppe på en niendeplass på tabellen etter søndagens seier, tre poeng bak Vålerenga på åttendeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere