RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor kan en Spania-seier være til ingen nytte

Sergio Busquets og resten av Spanias stjernegalleri står i stor fare for å ryke ut allerede i gruppespillet, tror Petter Veland.
Sergio Busquets og resten av Spanias stjernegalleri står i stor fare for å ryke ut allerede i gruppespillet, tror Petter Veland.
Sist oppdatert:
Petter Veland er redd den regjerende mesteren ryker ut selv med seks poeng mot Chile og Australia.

Alle som følger med på internasjonal fotball fikk seg et realt sjokk da Spania lørdag ble nedsablet hele 5-1 av Nederland.

En av dem er C mores La Liga-ekspert Petter Velands, som følger spansk fotball tettere enn de aller fleste.

Nå er C more-profilen redd spanjolene må belage seg på VM-exit, uansett hva som skjer i de to resterende kampene i gruppa.

- Nederland kan velge
- Dersom Nederland vinner sin kamp mot Australia, som jeg regner med at de gjør enkelt, vil vi være i en situasjon hvor en Chile-seier mot Nederland i siste runde, vil føre til at tre lag har seks poeng.

- Det er selvsagt forutsatt at Spania også vinner mot Australia, men det som er skummelt da, er at Nederland nærmest kan velge hvem av Spania og Chile de vil ha med seg videre fra gruppa. Og da er vel valget enkelt, sier Petter Veland til Nettavisen.

Spanias horrible målforskjell vil i et slik scenario sende dem ut av mesterskapet, og Veland frykter at Nederland vil ta lett på kampen mot Chile, og i verste fall tape.

- Det er mulig jeg er i overkant konspiratorisk, men å bli kvitt Spania allerede i gruppespillet vil være en kjempefordel for de oransje, fortsetter han.

Vill statistikk
Veland er kjent for å ha en vanvittig oversikt over all verdens statistikker knyttet til spansk fotball, og overfor Nettavisen avslører han følgende:

- I forkant av Nederland-kampen hadde ikke Spania tapt på de siste 84 siste forsøkene, i kamper hvor de har scoret først.

- De hadde vunnet 81 og spilt 3 uavgjort.

Nettopp dette gjorde at Veland lot seg sjokkere dypt over utfallet av oppgjøret.

- TAPER SOM ET LAG: Petter Veland mener den spanske troppen profitterer voldsomt på å ha Vicente del Bosque som trener. Her ser vi Andres Iniesta (t.v.) og Fernando Torres, som tirsdag svarte på spørsmål fra pressen.


- Utypisk
En annen ting som forundret ham, var at Spania ikke gjorde et bedre forsøk på å begrense tapet mot slutten av bataljen.

- Rullgardinen gikk fullstendig ned, og det var helt utypisk for dette laget. De må jo ha hatt en anelse av konsekvensene ved et eventuelt stortap. Det vil trolig sende dem ut av mesterskapet, fortviler Veland.

Han tror imidlertid vi får se et helt annet Spania onsdag kveld, da de møter Chile.

- Denne gjengen har en enorm rutine, og de ledes av en utrolig sterk trenertype.

- Ingen syndebukker
- Vicente del Bosque er kjent for å forene prestasjonsgrupper, selv i de mest kaotiske situasjoner. Etter Nederland-tapet gikk han rundt på banen og delte ut klemmer til spillerne, og nektet å peke ut syndebukker. Under hans ledelse vinner de som et lag, og taper som et lag.

- Derfor tror jeg Spania vil ligne mer på seg selv igjen onsdag kveld.

Veland er likevel en smule spent på Spanias kampplan mot Chile.

- De må muligens vinne stort for å ta seg videre fra gruppa. Det store spørsmålet er hva som skjer dersom de får en tidlig ledelse. De kan velge å sikre resultatet, eller de kan ofre mye fremover for å sikre en kalasseier, sier Veland.

- Usikker
Han avslører at han både håpet og trodde at Spania ville komme langt i Brasil, men nå er han svært usikker.

- Jeg holdt en knapp på Brasil og Spania, men etter Nederland-kampen er jeg, som sagt, svært usikker på om Spania i det hele tatt kommer seg videre fra gruppespillet.

Kampen mellom Spania og Chile har kampstart klokken 21.00 onsdag, og kan følges herMest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere