*Nettavisen* Sport.

- Derfor kan Liverpool glemme Klopp

TAR PAUSE: Stjernetrener Jürgen Klopp. Foto: Frank Augstein (Ap / NTB scanpix)

I hvert fall inntil videre.

26.05.15 07:13

Liverpools svake sesongavslutning har ført til sterke rykter rundt at manager Brendan Rodgers kan få sparken fra Anfield-klubben.

Flere dårlige signeringer, svake resultater og en spillergruppe som ikke virker å gi alt for manageren, er argumenter bak spekulasjonene.

Tyske Jürgen Klopp har blitt lansert som en mulig arvtager, men nå tyder mye på at den tidligere Borussia Dortmund-treneren ikke er tilgjengelig.

Ifølge avisen Bild, som følger tysk fotball svært tett, ønsker den karismatiske treneren en pause på seks måneder fra fotballen.

Saken er gjengitt i Daily Mail.

- Jeg er fotballtrener og ønsker å jobbe videre, men akkurat nå er det vanskelig, skal den tyske treneren ha sagt om sin egen framtid.

På spørsmål om han kunne tenke seg å trene Bayern, svarte han:

- Ja! uten å utdype akkurat det nærmere.

Klopp har også blitt koblet med Real Madrid, men nå tyder mye på at tidligere Liverpool-sjef Rafael Benitez skal returnere til gamleklubben.

Real Madrid ønsker nemlig en trener som snakker spansk.

- Jeg kan alle tyske dialekter, så jeg kunne helt sikkert lært meg spansk, om jeg måtte, sier Klopp som tilsvar på akkurat det med språket.

Det har imidlertid også blitt snakket om at Klopps noe sluskete framtoning - det at han ofte bruker treningstøy mens han leder laget i kamp - er noe som skal ha fått Real Madrid til å se andre steder.

Ryktene om Liverpool har Klopp ikke uttalt seg om.

Samtidig vil også de siste ryktene fra England ha det til at Rodgers trolig sitter trygt over sommeren, selv om han trolig må tåle både kritikk og et skikkelig oppvaskmøte når han møter eierne til sesongoppsummering.

Klopp ledet Dortmund til to ligamesterskap og finale i Champions League, etter at han tok over jobben der tilbake i 2008.

Han har også fått mye skryt for måten han fikk fram nye stjerner i klubben. Folk som mads Hummels og Mario Götze blomstret under ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag